fbpx

Непознато порекло новца којим је изграђен објекат на Панчићевом врху

0
(0)

У званичној документацији која је прослеђена тужилаштву Управа за спречавање прања новца наводи да је анализирала промет по рачунима Снежане Митковић у периоду од 2015. па до средине 2018. године и констатује да током контролисаног периода нису уочена новчана средства којима би могла бити финансирана изградња објекта на Копаонику .

Ко је инвеститорка – Митковић или Матковић?

Снежана Митковић из Смедерева се званично у документима води као инвеститор нелегалног објекта на Панчићевом врху. Она је успела у рекордном року да добије сагласност свих надлежних институција за постављање ски бифеа од 150 квадрата на врху Копаоника. Уместо монтажног објекта изграђен је армирано-бетонски од преко 1.000 квадрата, а да је у томе нико није спречио.

Како је Инсајдер открио у емисији „Врх безакоња“ у различитим молбама за сагласност инвеститорка нелегалног објекта се потписивала и као Матковић и као Митковић. Надлежне институције ни на то нису реаговале све док Министарство грађевинарства, према истразивању Инсајдера, није знало коме уопште да уручи решење о рушењу. Снежани Митковић или Снежани Матковић. Адреса је била иста.

Инвеститорка из Смедерева до данас је остала непозната јавности. Вишемесечни покушаји Инсајдера да до ње дође били су безуспешни. Нисмо је нашли ни на адреси  коју је навела у званичној документацији.

Изградња бесправног објекта на Панчићевом врху почела у јулу 2017. године, а да нико од надлежних на то није реаговао. Републичка грађевинска инспекција је изашла на терен тек у новембру 2017. и то након што је Министарству грађевинасрта питања од нелегалној градњи упутио Бирн.

У међувремену су радови настављени пуном паром, у објекту је отворен ресторан, направљена је и септичка јама од близу 200 квадрата. Све то се дешавало упркос решењу о рушењу које је Министарство издало 24. јануара. Несметан рад ресторана у објекту омогућило је између осталих ЈП Скијалишта Србије која су све време дозвољавала инвеститорки Снежани Митковић да користи воду и струју са њихове мреже.

Како је показало истраживање Инсајдера, изградња бесправног објекта од преко 1.000 квадрата у Националном парку на Панчићевом врху на Копаонику, пример је системске злоупотребе, нефункционисања система и суспендовања закона, а све што се дешавало указује да иза ове “инвестиције” стоји неко довољно моћан да су му надлежне институције то дозвољавају.

Заказано рушење отказано због изостанка асистенције полиције

Републичка грађевинска инспекција је заказала рушење нелегалног објекта на Панчићевом врху за 7. август у осам часова. Тог јутра се на Панчићевом врху око нелегалног објекта који се води на Снежану Митковић из Смедерева окупило тридесетак људи који су дошли с више аутомобила, међу којима су неки имали регистарске таблице Косовске Митровице и Смедерева, а неки били и без регистарских таблица.

Из самог објекта се чула музика. Како је рушење било најпре заказано за осам сати, они су се након нешто више од пола сата разишли, а објекат је наставио да ради захваљујући агрегату. Министарство грађевине је навело да је рушење одложено јер је изостала асистенција полиције.

Из Министарства унутрашњих послова за Инсајдер је недавно наведено да је изостанак асистенције полиције оправдан јер, како тврде, Министарство грађевине није приложило потребну документацију, односно доказ да је рушење прво покушано без асистенције полиције.

С друге стране, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да то министарство неће изаћи да руши ниједан нелегалан објекат без помоћи и подршке полиције, јер то ни до сада нису радили.

У међувремену је и Основно јавно тужилаштву у Брусу је о овом случају покренуло предистражни поступак по кривичној пријави поднетој 9. маја ове године, а инвеститорка Снежана Митковић би требало да буде саслушана 28. августа у својству осумњичене.

Инсајдер.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП готово две године кочи истрагу о пореклу имовине инвеститорке објекта на Панчићевом врху

5 (4) Готово две године Више јавно тужилаштво у Kраљеву није донело одлуку да ли …

ДА ЧОВЕК ЗАПЛАЧЕ: Напредњачко затирање Србије! – Апокалипса на Венчацу (ВИДЕО)

4.8 (5) Планина Венчац полако нестаје захваљујући Српској напредној странци и њој блиских компанија које …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *