fbpx

Ниш: Жандарм-мафија има моћног “газду“

0
(0)

СЛУЖБА унутрашње контроле (СУК) МУП Србије ових дана има пуне руке посла, јер увелико истражује који се све припадници нишког одреда Жандармерије баве криминалним радњама. Један извештај већ је прослеђен Вишем јавном тужилаштву у Нишу, али још нема никаквих реакција, па постоји бојазан да припадници „жандарм-мафије“ не почине још неко убиство.

Према незваничним информацијама, у том спису је детаљно набројано за шта се све сумњиче поједини припадници нишког одреда Жандармерије, који су њихови сарадници у подземљу, ко су им дилери, за које „газде“ раде… Набројано је двадесетак имена, од којих је половина жандарма, али већ месецима нема повратне информације из самог тужилаштва.

Пошто се одуговлачи са акцијом сасецања криминалних радњи појединих жандарма, у јавности се стекао утисак да је неко намерно покушавао да заташка цео случај. То, међутим, није могло дуго да траје. Јер, криминал сваки пут угледа светлост дана. Тако су се и нишки жандарми нашли поново под лупом истражитеља после хапшења њиховог колеге Александра Раичића (24), због сумње да је прошле среде ујутру у Улици 8. конгрес у насељу Доња Врежина у Нишу са више хитаца из ватреног оружја убио дилера дроге Властимира Налића (24), за кога је и сам растурао наркотике.

Потом се испоставило да је овај жандарм био ситан дилер кокаина, који је и сам уживао, али и да је радио на обезбеђењу појединих кафића у Нишу. Интересантна је његова веза са породицом Ајковић, посебно са Зораном Ајковићем, званим Ајкула, против које се сада води опсежна истрага у нишкој полицији.

Претходно је СУК спровела истрагу против припадника нишког одреда Жандармерије – официра Дејана Николића, подофицира Драгана Дикића, рођеног брата Братислава Дикића, и жандарма Игора Арсића и Ненада Максимовића. За њих се у многим медијима тврдило да су, наводно, према извештају СУК, вршили изнуде, рекетирања и зеленашење али и много тежа кривична дела. Чак су називани и мафијашка група.

Жандарм Александар Раичић убио Властимира Налића

Званично, СУК је резултате истраге упутио Апелационом јавном тужилаштву у Нишу, које је потом затражило додатно „прикупљање обавештења“ о поднетим пријавама. Међутим, до данас није обелодањено докле се стигло са овим поступком. Тужилаштво још ћути.

Невероватно звучи незванична вест, да постоје индиције да су и убиство Ђорђа Стојановића починили неки жандарми. После овог злочина, полиција је испитала чак шест припадника МУП, од којих су четворица из ПУ Ниш, а двојица из нишког одреда Жандармерије. Ипак, до данас и око овог случаја, тужилаштво се не оглашава.

Стојановић је погинуо на Светог Саву, ове године, у свом аутомобилу, испод којег је био постављен разоран експлозив. Шест дана пре убиства, у полицији је испричао све што зна о жандарм-мафији, али и осталим припадницима нишке полиције који су огрезли у криминалу. То га је, по свему судећи, и коштало главе.

ПУЦАО НА ЖЕНУ

ПРОШЛОГ месеца се и жандарм Станко Стојановић (31), „потрудио“ да буде у жижи јавности. Ухапшен је због сумње да је 18. октобра на кружном току на Булевару 12. фебруар у Нишу пуцао на Ану Д. (35) и ранио је бесан што је због ње морао да успори колима. Потом је покушао да сакрије трагове недела, па је свој „фијат стило“ из којег је пуцао отерао у ауто-сервис у Врању да би закрпио рупу од метка, али су га колеге из нишке полиције откриле на време.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДА ЧОВЕК ЗАПЛАЧЕ: Напредњачко затирање Србије! – Апокалипса на Венчацу (ВИДЕО)

4.8 (5) Планина Венчац полако нестаје захваљујући Српској напредној странци и њој блиских компанија које …

Србија је најкорумпиранија држава у Европи

5 (6) Чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић изјавила је да „након осам …

6 Коментара

  1. I unutrašnja kontrola je ogrezla u kriminalu. Ovo je sve predstava za naivne.

  2. nema veze za ove ipak mi imamo 63 padobransku koj su svi zaboravili da nas cuva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *