Нови Сад: Локале неће ни за 50 евра

0
(0)

Нови Сад — О цени некретнина у Новом Саду често се не може говорити, јер агенције на појединим локацијама не могу да продају станове и локале.

Истовремено, стручњаке изненађује што се на некада идеалним пословним местима локали издају будзашто ако се пореде са ценама од пре пет година.

Недељко Тепић из „Алекс некретнина” каже да је пре неколико година пословни простор на Булевару револуције и у Центру Спенс било лако продати и издати.

Тренутно интересената за куповину нема, а постоје још неки који простор на тим локацијама изнајмљују, али по веома ниским ценама. 

„До прошле године било је незамисливо да се локал у Дунавској улици нуди за само 100 евра, па био и на поткровљу, а сада се по тој цени нуде локали“, каже Тепић. 

Многима делује нестварно, али је истинито да се улични локали у Партизанској улици не могу издати, а намештен локал у Улици Лазе Телечког издаје се само за 6.000 динара, а у Улици Јована Цвијића за само 50 евра. 

Дошло је и до невероватног обрта. Некада су локали на цењеним локацијама били далеко скупљи од станова, а сада су јефтинији. Тако, за нов локал од 41 квадрат на два нивоа у Булевару Европе продавац тражи 900 евра по квадрату, а станови су скупљи. Укњижен пословни простор од 32 квадрата на Лиману 2 продаје се за само 16.000 евра. Ресторан код Најлон пијаце са шест станова са 422 квадрата нуди се за 250.000 евра. 

Због лошег промета многи власници су затворили локале, али морају да плаћају дажбине за прикључак на струју иако је потрошња на нули. 

У агенцијама за продају некретнина кажу да није купаца из БиХ, Хрватске и Црне Горе, већина агенција би ставила кључ у браву. Лидија Којић, агент некретнина, каже да се у Новом насељу за 26.000 евра може купити нова гарсоњера од 27 квадрата, или једнособан стан од 40 квадрата за 33.000 евра. 

Пале су и цене закупа станова, па се за 80 евра може изнајмити једнособни стан, а гарсоњера и за 60 евра. Неки власници уместо кирије траже да станари измирују рачуне за грејање и струју, који износе 12.000 динара.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Влада Републике Србије ребалансом буџета узеће сваком грађанину још 600 евра, мањак у каси 4,2 милијарде евра

5 (7) Опсенарство и лажи представника режима о „највећем привредном расту у Европи“, о „најбољим …

Србија: Цене путарине ће бити виша за пет до шест одсто

5 (2) ВОЖЊА ауто-путем кроз Србију ускоро би могла бити скупља за пет до шест …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend