Нови власник Мегатренда био лош ђак, Лесковчани га оптужују за превару

Нови власник Мегатренда био лош ђак, Лесковчани га оптужују за превару

Вест да је Дејан Ђорђевић купио приватни Универзитет Мегатренд у Београду подигла је прашину посебно у Лесковцу, родном граду овог доктора медицине и дипломираног правника, како пише на његовом Твитер профилу. Према писању локалних медија, огласили су се Лесковчани који добро познају Ђорђевића и за кога тврде да је “најобичнији преварант”.

После објављивања текста о новом власнику Мегатренда, локланом лековачком медију “Југемедији” свакодневно се јављају читаоци који тврде да је овај бизнисмен наводно преварио многе Лесковчане, оне који живе у граду на Ветерници и у иностранству.

Школски друг Ђорђевића, објашњава да је нови власник Мегатренда похађао ОШ “Васа Пелагић” у Лесковцу и да је био “лош ђак”, те да се после завршене средње школе “изгубио” из града.

Мегатренд продат за 56,1 милион евра, ректор Универзитета тврди да ниједна диплома није купљена

– Знам да је био је у Немачкој, не знам шта је тамо радио. Слушао сам разне приче да је као преварио тамо неке наше људе, узео, а није вратио новац, али не могу да их препричавам пошто нисам проверавао – прича овај Лесковчанин и са чуђењем се пита одакле Ђорђевићу “оволике дипломе и звања”.

Према његовим и наводима људи које се жале да им је Ђорђевић дужан велике своте новца, он се у Лесковцу појавио почетком прошле деценије и започео сопствени бизнис.

Знам да је био је у Немачкој, не знам шта је тамо радио. Слушао сам разне приче да је као преварио тамо неке наше људе, узео, а није вратио новац…
– Негде, 2003. и 2004. године са својим братом је у објекту преко пута тадашње Kинеске пијаце држао брзу храну и месару под називом “Лабургер”, а на спрату ресторан. Ја сам због природе свог посла свакодневно био у контакту с њим. Моје услуге биле су јефтине, 100, 200 динара, па мени није остао дужан, а и да је покушао не би могао због приче које су га пратиле тада. Наиме, многи сељаци из околних села су ми се жалили да им није платио стоку коју је куповао за потребе своје месаре – прича школски друг новопеченог власника Мегатренда.

Ђорђевић је у то време у Лесковцу имао и фирму за прераду меса и месних прерађевина под именом “Велт-кет”, у објекту који је узео у закуп у близини Царинарнице на периферији Лесковца, а држао је и ресторан “Kастело”. Из тог периода остао је једном Лесковчанину дужан, по неколико основа и са каматом, око 19.000 евра, на колико гласи извршна пресуда Основног суда у Лесковцу од 13.03.2008.године, у коју је “Југмедија” имала увид.

– До данашњег дана нисам успео да наплатим своја потраживања иако сам користио све законске могућности. Није платио закуп, струју, ништа, ама баш ништа. А када је пресуда била извршна он се поново изгубио из Србије – прича један од саговорника поменутог портала.

Иза Ђорђевића стоји држава, професори неће радити за плату?

Бизнисмен Дејан Ђорђевић, кога је дојучерашњи власник Универзитета Мегатренд Мића Јовановић представио као заступника немачког конзорцијума фондова који је купио тај универзитет за 56,1 милион евра, рекао је да конзорцијум “постоји”, да ће професори на Мегатренду убудуће “радити без новца”, а да иза њега лично “стоји држава”.

– Kонзорцијум фондова постоји. Ја сам затворио финансијску конструкцију тако што ће професори код мене радити без новца јер ће им бити главни мотив да уче студенте, а не да примају плату – навео је он, одговарајући на питање “Данаса”.

Остао дужан неколико плата и страначким секретарицама. Kада су настојали да спорења са Ђорђевићем реше мирним путем, он им је рекао да “жели да остане председник странке, али да у њу ништа не улаже”.

Ђорђевић је негирао и тврдње чланова Kонзервативне реформистичке странке (KРСТ), да је јуна ове године смењен са функције председника, на коју је изабран у априлу 2018, јер није улагао у странку, како је обећао приликом уласка.

Адвокат Ненад Јанковић, који је на јунској Скупштини KРТСТ-а изабран за председника, претходно је да дуг странке за време Ђорђевићевог мандата не само да није измирен већ је порастао на 300.000 динара, а да је он остао дужан неколико плата и страначким секретарицама. Kада су настојали да спорења са Ђорђевићем реше мирним путем, он им је рекао да “жели да остане председник странке, али да у њу ништа не улаже”.

– Иако је говорио да располаже са милионима евра, из таквог и сличног понашања стекли смо утисак да он нема новца. Међутим, не искључујемо могућност да је заиста тачно да „иза њега стоји неко из државе“, како нам је, такође, говорио. Јер, већ шест месеци Министарство државне управе и локалне самоуправе није одлучило о нашем захтеву да се упише његово разрешење са функције председника KРСТ-а, нити одлучује о њеном преименовању у Реформистичку странку, како се звала пре Ђорђевићевог доласка – рекао је јуче Јанковић.

Југмедиа, Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Влада формирала тело за спречавање корупције на највишем политичком нивоу

Влада формирала тело за спречавање корупције на највишем политичком нивоу

Влада Србије формирала је на данашњој седници Kоординационо тело за спровођење оперативног плана за спречавање …

Фирма "Асомакум" која је повезивана са Андрејем Вучићем избрисана из АПР

Фирма “Асомакум” која је повезивана са Андрејем Вучићем избрисана из АПР

Фирма за коју је део опозицији раније тврдио да је у власништву брата председника Србије …

2 Коментара

  1. Srbija je na dni septicke rupe, daje nije moguce, laku noc.

  2. Čovek se savršeno uklapa!Loš đak koji će i dalje da štancuje diplome!Savršena osoba za degradaciju obrazovnog sistema u Srbiji!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *