Новинар Иван Нинић физички нападнут пошто је поставио питања Томиславу Николићу о човеку из његовог кружења

0
(0)

Новинар Иван Нинић који се бави истраживањем корупције, пребијен је пајсерима прошле недеље, а за „Вести“ каже да је напад уследио пошто је три пута у кабинет председника Србије Томислава Николића слао питања о човеку из његовог окружења.

Нинић је за 10 година објавио око 300 текстова о корупцији, а полицији је рекао за кога сумња да је наручилац напада. Реконструисао је последњих осам месеци истраживања и издвојила су се два случаја.

– Један је о финансирању СПС-а. Реч је о повезаности финансијера СПС-а и министарстава којима управљају социјалисти. Други случај води у кабинет председника Србије Томислава Николића. Три пута сам тамо слао питања о биографским подацима члана Николићевог кабинета. Нисам добио одговор, а непосредно после тога сам пребијен – каже саговорник „Вести“ коме су двојица насилника задала десетак удараца пајсерима по ногама, леђима и рукама. Задобио је и ударац преко ока и у уста.

Без заштите

„Истина се мора објавити. Нисам тражио заштиту полиције, јер је има и тај члан Николићевог кабинета. Не могу мене и њега да чувају исти људи“, каже Нинић.

Нинић сматра да је већа претња за окружење премијера Александра Вучића него за Николића. Објашњава да прати и анализира све финансијске трансакције и бизнис комбинације Вучићевог окружења од доласка на власт.

– Ти подаци су претња за Вучићеве сараднике. Међутим, методологија коју користе сарадници Александра Вучића је перфидна, а људи око Томислава Николића примењују примитивне методе – закључује Нинић.

Он је до 2012. био ангажован у СРС, а затим је био саветник бившег министра привреде Саше Радуловића. Од марта ове године Иван Нинић је извршни директор Невладине организације Центар за владавину права. Нинић тврди да је са тимом Саше Радуловића својевремено зауставио све личне комбинације Вучића и његових људи у које спада и градоначелник Београда Синиша Мали.

Београд: Новинар претучен металним шипкама

– Поднели смо низ пријава, дали смо много негативних мишљења из министарства и супротставили се различитим уговорима и меморандумима. Зауставили смо и исплату одређених субвенција – прича Нинић.

Он сматра да у наредних шест месеци, када се очекује предизборна грозница, следи време обрачуна бејзбол палицама и штанглама са свима који не мисле као Вучић.

– Моје ангажовање у Савету за борбу против корупције и рад на спорним приватизацијама, али и будућим извештајима о оглашавању државних органа додатно ће да ме угрозе, али нећу да одустанем. Ускоро ћу да објавим имена људи из премијеровог окружења и то ће од мене да направи глиненог голуба – каже Нинић.

Ј. Олуић – Вести

фото: А. Чукић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛОПОВИ! За 47,7 км Фрушкогорског коридора кроз равницу платићемо БАСНОСЛОВНИХ 606 милиона евра!

5 (6) Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у име Владе Србије и директор …

ОСТАВКА! Загорка Доловац је најодговорнија за системску криминализацију Србије, државног апарата и читавог друштва

5 (4) Након што је коначно извирила из вишегодишње медијске илегале обимним интервјуом објављеним у …

2 Коментара

  1. Црна Србијо шта си доживела!Али има Бога!

  2. Zaista, Tomo, odgovori čoveku na pitanje: Ko ti je taj lik iz tvog okruženja? Nije Ivan jedini koga to interesuje. Ili možda ne znaš ko ti se vrzma između nogu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend