О континуитету безакоња и безочне лажи

О континуитету безакоња и безочне лажи

0
(0)

Србија води рачуна о заштити својих државних и националних интереса када је реч о Космету и у том смислу исхитрених потеза неће бити, изјавио саветник председника Србије за спољне послове Марко Ђурић у Дневнику РТС-а. Србија је недвосмислено опредељена за европске интеграције, каже Ђурић.

Нема никакве сумње да се Србија креће у добром правцу када су у питању европске интеграције, али и да води рачуна о заштити својих државних и националних интереса када је реч о Косову и Метохији и у том смислу исхитрених потеза неће бити, изјавио је саветник председника Србије за спољне послове Марко Ђурић.

Ђурић је у Дневнику РТС-а рекао да је Србија недвосмислено опредељена за европске интеграције, али да има и своје државне и националне интересе од чије заштите неће одустати и које ће кроз преговоре штитити.

Упитан за поруке председника Томислава Николића претходних дана да се Србији не жури ка ЕУ, Ђурић је истакао да Николић на потпуно исти начин разговара са свим представницима међународне заједнице, али и са грађанима на политичким скуповима, као и да никаквих суштинских промена државне политике нема.

На питање да ли му је висока представница ЕУ Кетрин Ештон у Њујорку рекла јасно шта се од Србије очекује и да ли је помињано потписивање неке врсте уговора са Приштином о добросуседским односима, Ђурић је одговорио да нису поменути никакви додатни услови и да нема никавих условљавања у погледу наставка дијалога на високом политичком нивоу.

Ђурић је рекао да нормализација односа за Србију значи наставак дијалога и његово подизање на највиши ниво, а да се то, према ономе што се чује из ЕУ, потпуно поклапа са њиховим ставовима.

Говорећи о извештају Европске комисије, Ђурић је рекао да се очекује да се у извештају нађу детаљне оцене реформи које су спровођене у области правосуђа, организованог криминала и корупције, у периоду пре формирана садашње Владе.

„Што се тиче услова који се тиче односа Београда и Приштине, ова влада је добила тешко наслеђе да спроводи договоре које је договорила претходна влада. Ти договори су веома тешки, политички изазовни за спровођење, али српска страна у циљу очувања кредибилитета и континуитета власти у Србији наставља са њиховим спровођењем“, рекао је Ђурић.

Он је додао и да су у овом тренутку у току политичке припреме за преговоре, да српска страна ради на томе да у организационом смислу ојача капацитете, да сви актери буду на једнак начин информисани, да се успостави потпуна координација органа и да се направи попис свих отворених политичких питања.

Уз напомену да је државни врх томе потпуно посвећен, Ђурић је рекао да ће се „у овом периоду“ наставити рад на изради платформе о Косову и да ће највиши представници власти обавештавати јавност о томе.

 

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕКОНОМСКЕ УБИЦЕ! Влада смањила подстицаје за пољопривреднике са 5.200 на 4.000 динара по хектару

ЕКОНОМСКЕ УБИЦЕ! Влада смањила подстицаје за пољопривреднике са 5.200 на 4.000 динара по хектару

5 (2) Покрет за преокрет осудио је данас смањење подстицаја у пољопривреди за ову годину …

Ово су људи и фирма преко које Вучић и Мали извлаче огроман новац пљачакајући Србију (видео)

Ово су људи и фирма преко које Вучић и Мали извлаче огроман новац пљачакајући Србију (видео)

5 (3) Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је јуче, у петак 19 фебруар да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend