О овоме се ћутало 14 година: Зашто је тужилац хтео да се убије ноћ пред атентат на Ђинђића?

0
(0)

Почетак марта у Србији 2003. године није мирисао на добро. Приводиле су се крају завршне припреме за окршај државе са мафијом. Било је само питање ко ће бити бржи.

Већина учесника ових догађаја била је тога свесна, пише лист Експрес. Вероватно и сам Зоран Ђинђић.

Акција „Сведок“ била је при крају, Љубиша Буха Чуме је већ у Словачкој дао исказ специјалном тужиоцу Јовану Пријићу у којем је вођа сурчинског клана тешко оптужио своје дојучерашње сараднике. Они су већ код хале „Лимес“ покушали да убију премијера. У таквој узаврелој атмосфери држава је припремила контраудар.

Финале акције „Сведок“ било је планирано за четвртак, 13. март 2003. године, када је требало да буду ухапшени Душан Спасојевић, Миле Луковић Кум и остали припадници земунског клана. Милорад Улемек Легија није био на списку лица која је требало да буду ухапшена у оквиру акције, открили су међусобно неповезани извори.

Још један догађај се збио у касним поподневним часовима 11. марта. када је у просторијама тужилаштва један тужилац који је био дубоко укључен у истрагу око припадника сурчинско-земунске групе и акцију њиховог хапшења покушао да се убије скоком с прозора своје канцеларије. Трагедију је спречио његов колега С.С. који га је буквално у последњем моменту скинуо са симса.

Шта ли је могло натерати тужиоца да се одлучи на такав корак, до данас није јасно, мада и сам овај покушај самоубиства није био до данас познат јавности.

еxпресс.хр

фото: В.Секулић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕКСКЛУЗИВНА ДОКУМЕНТА: Ово је Ђинђићева смртна пресуда!

0 (0) Вашингтон је 2002. године Зорану Ђинђићу испоставио списак захтева који су му, како …

ТАЈНА ЧУВАНА 15 ГОДИНА: Угао Ђинђићеве ране не одговара званичној причи, није пуцано из Гепратове?!

0 (0) Његова улазна рана је са десне стране више, а излазна са леве и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend