fbpx

Симоновић на рочишту за паљење куће новинара Милана Јовановића индиректно претио тужиоцу

5
(1)

На суђењу за паљење куће новинара Милана Јовановића, поново се није појавио Александар Маринковић, окривљен да је бацио Молотовљев коктел на кућу.

Његов бранилац је рекао да не може да га пронађе и да га данима тражи. Судија је расписао потерницу за њим и наложио да му се моментално одреди притвор чим буде био пронађен.

С обзиром да се не појављује по други пут на суђењу, судија је раздвојио његов предмет, те ће се против Маринковића водити засебан поступак у односу на бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића и друге оптужене.

Симоновић износи своју одбрану. До паузе је изнео низ непримерених увреда и прозивки на рачун оштећеног новинара, називао га је „особом с психолошким проблемима“, „неписменим“, рекао да је „фрустрирани декица без икаквог утицаја“ и да „није никакав новинар“, а да Жиг инфо није медијски портал, преноси Н1.

За себе је рекао да је и он писао за стручне часописе, па се не сматра новинаром. Kазао је и да је јавна личност и да не „може неки шмокља да буде председник општине“, а да о његовој части и поштењу сведочи и то што је за њега и партију СНС „из године у годину гласа све више грађана“.

Симоновић је, иначе, оптужен да је наложио паљење куће новинара Јовановића.

Оптужени Симоновић је више пута прозвао и тужиоца.

Наиме, спочитавајући му како га гледа, да ли се смеје, замерајући му да се заложио за овај случај као да је бранилац новинара Јовановића, а не тужилац. истакао је и да после овог процеса, „тужиоцу може да се деси да више уопште не буде и да не ради као јавни тужилац“.

За свој однос с Владимиром Михаиловићем, који је окривљен да је по налогу Симоновића унајмио људе и организовао паљење куће, бивши председник општине Гроцка каже да је у једном кафићу током разгвора с њим пристао на понуду Михаиловића који се понудио да „поразговара са онима из Жиг инфа“ који лоше пишу о општини и Симоновићу, пошто му је Михаиловић рекао да их познаје од раније.

Симоновић је признао да је обећао Михаиловићу да ће покушати да му унапреди жену која ради у општини и која је кума његове ћерке, зато што, како је рекао, сматра да је она вредан и успешан радник.

Међутим, Симоновић негира да је тражио од Михаиловића да се Јовановићу запали кућа. Kаже да у Михаиловића нема толико поверење да би то од њега тражио, а да, с друге стране, нема ни разлога да прети Јовановићу.

Симоновић је питао судију: „Да ли ја вама личим на будалу па да тражим тако нешто од човека у кога немам потпуно поверење“.

Највећи део једноипосатног Симоновићевог излагања односио се на прозивке медија.

Говорио је и о томе како је изложен медијском линчу и како Жиг инфо ради по рекеташком принципу – ко им плати, писаће лепо о њему.

Судија је више пута Симоновићу напоменуо да га не занима његово мишљење о медијима, већ да покушава да утврди његову кривицу. Међутим, Симоновић и његови браниоци инсистирају да он своје излагање у одбрани изнесе до краја.

Суђење је настављено после паузе.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одложено суђење Милутину Јеличићу Јутки, судија дао налог за привођење

5 (2) Ни данас није одржано рочиште на суђењу бившем председнику општине Брус Милутину Јеличићу …

Јовановић на суду: Нудили ми мито средином 2019, да се случај гурне под тепих

5 (1) Новинар портала Жиг инфо Милан Јовановић, ком је пре више од годину запаљена …

2 Коментара

  1. Ti ne licis na budalu, ti si original protuva, koja se osilila, pa ti jos nije jasno kako to da neko hoce da te zbog toga kazni

  2. Дал то у Србији злочинац има право да вређа и жртву и судију? Или се власт толико осилила да ни судија на самом суђењу не сме да реагује? Јер и ово неко фиктивно суђење?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *