fbpx

Обрадовић: Зашто само држава Србија не штити своје грађане од терора (страних) банака?

0
(0)

ПРЕДСЕДНИК Двери Бошко Обрадовић данас је на седници Народне скупштине поново затражио одговоре од председника Владе: зашто држава Србија ништа не предузима да заштити грађане од невиђене пљачке пословних банака, нарочито оних грађана који робују зеленашким кредитима индексираним у швајцарским францима и онима који су опљачкани нелегалним наплатама обраде кредита.

Банке у Србији нису кажњене због непоштене пословне праксе и пљачке грађана на измишљеним трошковима за обраду кредита, одржавање рачуна, разним накнадама и другим скривеним провизијама на којима су само у 2015. профитирале 61 милион евра! Та пракса мора да се промени и то по примеру врати клијенту наплаћену провизију и то са каматом.

Србија је једина земља у окружењу и Европи која није решила проблем својих презадужених грађана који робују због зеленашких, лоповских кредита индексираним у швајцарским францима. Право је питање зашто су кредити у Србији индексирани у страним валутама, а не у динару и када ће бити заустављена пљачка грађана Србије на валутним клаузулама?

Невероватно је да су грађани Србије једини у региону и читавој Европи правно незаштићени од банкарског терора, јер ова Влада није донела Закон о заштити презадужених породица који би подразумевао заштиту породичног дома од одузимања од стране приватних извршитеља у случају проглашења личног банкрота.

Очигледно је да су, након уништавања Беобанке и осталих успешних домаћих банака, Завода за обрачун и плаћања и Службе друштвеног књиговодства, грађани и привреда у Србији доведени у зависност од страних банака.

Уместо да Влада поново успостави систем домаћег платног промета и банкарства које би излазило у сусрет грађанима – Влада је донела Уредбу о продаји преосталих домаћих банака у државном власништву.

Да ли је нормално да у времену огромне економске кризе стране банке у Србији у 2016. години остваре дупло већи профит него у 2015, и да нису додатно опорезоване за овај екстрапрофит?

(саопштење Српског покрета Двери)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Казнене камате за минус на текућем рачуну и преко 60%

4.8 (4) Није за утеху, али Србија по висини банкарских камата на популарни дозвољени минус …

Раст банкарских кредита у Србији у 2019. био 8,4 одсто

0 (0) Укупни кредити привреде, грађана и предузетника у Србији на крају 2019. године износили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *