Обрадовић: Зашто само држава Србија не штити своје грађане од терора (страних) банака?

Обрадовић: Зашто само држава Србија не штити своје грађане од терора (страних) банака?

0
(0)

ПРЕДСЕДНИК Двери Бошко Обрадовић данас је на седници Народне скупштине поново затражио одговоре од председника Владе: зашто држава Србија ништа не предузима да заштити грађане од невиђене пљачке пословних банака, нарочито оних грађана који робују зеленашким кредитима индексираним у швајцарским францима и онима који су опљачкани нелегалним наплатама обраде кредита.

Банке у Србији нису кажњене због непоштене пословне праксе и пљачке грађана на измишљеним трошковима за обраду кредита, одржавање рачуна, разним накнадама и другим скривеним провизијама на којима су само у 2015. профитирале 61 милион евра! Та пракса мора да се промени и то по примеру врати клијенту наплаћену провизију и то са каматом.

Србија је једина земља у окружењу и Европи која није решила проблем својих презадужених грађана који робују због зеленашких, лоповских кредита индексираним у швајцарским францима. Право је питање зашто су кредити у Србији индексирани у страним валутама, а не у динару и када ће бити заустављена пљачка грађана Србије на валутним клаузулама?

Невероватно је да су грађани Србије једини у региону и читавој Европи правно незаштићени од банкарског терора, јер ова Влада није донела Закон о заштити презадужених породица који би подразумевао заштиту породичног дома од одузимања од стране приватних извршитеља у случају проглашења личног банкрота.

Очигледно је да су, након уништавања Беобанке и осталих успешних домаћих банака, Завода за обрачун и плаћања и Службе друштвеног књиговодства, грађани и привреда у Србији доведени у зависност од страних банака.

Уместо да Влада поново успостави систем домаћег платног промета и банкарства које би излазило у сусрет грађанима – Влада је донела Уредбу о продаји преосталих домаћих банака у државном власништву.

Да ли је нормално да у времену огромне економске кризе стране банке у Србији у 2016. години остваре дупло већи профит него у 2015, и да нису додатно опорезоване за овај екстрапрофит?

(саопштење Српског покрета Двери)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пензионеру пресео мораторијум на кредит

Пензионеру пресео мораторијум на кредит

4.8 (6) Да ће ванредно стање да направи многе ванредне ситуације, могло се наслутити. У …

Стижу на наплату камате на минус и картице из периода мораторијума

Стижу на наплату камате на минус и картице из периода мораторијума

5 (1) У случају дозвољеног прекорачења камате се плаћају три наредна месеца Тромесечна пауза у …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend