fbpx

Окршај са Мајом зечицом: Радуловићу забрањено присуство на седницама наредних 20 дана

0
(0)

Целодневни сукоб председнице парламента Маје Гојковић и лидера ДЈБ Саше Радуловића завршен је удаљењем посланика ДЈБ са седнице и изрицањем казне од 20 дана.

Радуловић је током расправе о амандманима на законе о образовању прво самоиницијативно напустио седницу, након полемике са Гојковићевом и најаве нових казни, да би по његовом повратку поново дошло до дискусије.

За разлику од „прве рунде“, када је наставио да полемише са Гојковићевом, иако му је она поручивала да престане с тим јер ће му изрећи трећу, узастопну опомену, у наставку је Радуловић ћутао и гестикулацијом показивао да ништа не говори. Гојковићева је то оценила као непоштовање Парламента и наложила обезбеђењу да испрати посланика напоље.

Да све не буде ту готово побринули су се и Маја Гојковић и Саша Радуловић, јер за послаником нису остала затворена врата, па су грађани у директном преносу слушали и о васпитању, промаји и чињеници да то „онемогућава да се настави рад седнице“.

Иначе, у Скупштини већ трећи дан траје расправа о амандманима на законе о образовању, на које је поднето преко 1.200 амандмана. Радуловићев покрет ДЈБ, између осталог, у парламенту инсистира да се врати програм бесплатних уџбеника за децу.

Пре Радуловића, Гојковићева је изрекла опомене и посланицима ДС, а бурно је било и током прва два дана расправе о амандманима.

Недељник.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шта нам урадише од земље Боже благи! Брнабићка, Чеда прашак и Шешељ воде главну реч у скупштини (видео)

3.4 (5) Председник Српске радикалне странке (СРС), др Војислав Шешељ изјавио је данас да је …

Увек рачунајте на то да ће Демократска странка да вас изда!

0 (0) Председништво Демократске странке одлучило је да њихови посланици учествују на седници Скупштине Србије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *