Оружарима забрањен улазак у Скупштину Србије

Оружарима забрањен улазак у Скупштину Србије

Синдикат Заставе оружја обавестио је данас јавност да је челницима те синдикалне организације прошлог четвртка забрањено да у Скупштини Србије одрже конференцију за новинаре.

То је „непријатно изненадило“ раднике те фабрике, који су тог дана испред републичког парламента протестовали против усвајања Закона о производњи и промету наоружања и војне опреме којим је предвиђена и приватизација домаће војне индустрије, чему се крагујевачки оружари већ дуже енергично противе.

У саопштењу оружарског Синдиката наводи се да је у четвртак, 10. маја, када је око хиљаду радника Заставе оружја испред Скупштине Србије протестовало због усвајања спорног закона, било планирано одржавање конференције за штампу на којој би представници синдиката, у згради Парламента, изнели аргументе против приватизације фабрике и примедбе на одредбе Закона који је претходног дана усвојен у Скупштини. Захтев за организовање тог скупа, председници Скупштине Маји Гојковић благовремено су, појашњавају у синдикату, упутили посланици Грађанске платформе Александра Чабраја, Јован Јовановић и Соња Павловић који су по уобичајеној процедури и заказали конференцију за новинаре, очекујући да ће бити и одобрена. Сагласност Маје Гојковић, међутим, није стигла.

– Звучи готово невероватно да је представницима радника забрањен улаз у Парламент који слови за кућу демократије. То говори о неразумевању власти да су је грађани бирали да се брине о јавном добру и да се затварањем врата скупштине неће остварити друштвена стабилност већ, напротив, пропустити шанса да се кроз усаглашена мишљења крене у сусрет решавања проблема. Не треба заборавити да Скупштину бирамо и ми радници, и да је, као порески обвезници, и финансирамо – истиче се у јучерашњем саопштењу синдиката Заставе оружја.

Данас.рс

фото: Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Белорусија забранила летове авиокомпанијама из ЕУ и Велике Британије, забрањен и увоз робе са Запада

Белорусија забранила летове авиокомпанијама из ЕУ и Велике Британије, забрањен и увоз робе са Запада

МИНСК – Белорусија је забранила летове авиокомпанијама из Европске уније и Велике Британије, а забрањен …

Амерички Сенат уз помоћ демократа забранио и оборио Бајденов вакцинални мандат за привреду

Амерички Сенат уз помоћ демократа забранио и оборио Бајденов вакцинални мандат за привреду

Амерички Сенат је тесном већином усвојио резолуцију, којом се поништава захтев администрације председника Џозефа Бајдена …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *