ОСКУДАЦИЈА: Нема више народних пара за балове официра РАФ-а

0
(0)

Династија Карађорђевић јуче је обележила крсну славу Светог Андреја Првозваног. Због велике економске кризе, први пут од повратка престолонаследника Александра Другог у Србију 2001. у Белом двору на Дедињу није организован славски пријем за бројне угледнике из друштвеног живота Србије, којих је раније долазило и више од 1.000.

– Тешка су времена и у складу са тим је обележена и крсна слава – изјавио је за „Вести“ Душан Бабац, члан Крунског већа.

Престолонаследник Александар и његова супруга принцеза Катарина славу су прославили су са Викторијом и Дезмондом де Силвом из Лондона, унуком и зетом престолонаследниковог стрица краљевића Томислава, најближим пријатељима, високодостојницима СПЦ и представницима других цркава и верских заједница.

С обзиром на то да је јуче био радни дан, принчеви Петар, Филип и Александар, нису успели да дођу у Београд. Празничну литургију је у дворској капели служио патријарх Иринеј којег је престолонаследник јуче одликовао Орденом Карађорђеве звезде Првог степена.

Да је беспарица закуцала и на врата Карађорђевића види се такође по томе што је за дворски комплекс у Предлогу закона о буџету за 2014. годину планирано два и по пута мање новца него ове и прошле године.

– За идућу годину предвиђено је да се из државног буџета издвоји 17 милиона динара (око 148.000 евра) за превентивну заштиту дворског комплекса и промоцију споменика културе, док је прошле и ове године Србија за исте намене издвајала годишње 42 милиона динара (око 365.000 евра) – каже за „Вести“ Душан Бабац.

Он напомиње да с обзиром на чињеницу да су дворски комплекс после Другог светског рата комунисти одузели Карађорђевићима и да је то здање и даље у државном власништву, а да Александар Други у њему живи само по основу уговора о коришћењу, држава има обавезу да се финансијски стара о Белом и Старом двору на Дедињу, да одржава и промовише дворски комплекс.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Велики рат и мегаломанске амбиције

0 (0) Са споровима о нашој југословенској прошлости иду алтернативне чињенице, како је то, недавно, …

ЕПС одржао промоцију књиге у Белом двору и тако Карађорђевићима опростио 5.000 евра дуга за струју?!

0 (0) ЕПС од Карађорђевића није наплатио дуг за струју, већ је 24. маја 2011. …

9 Коментара

  1. Engleska pudlica na srpskom prijestolu …

  2. Они су Карађорђевићи од JugoslAwie , не од Србије!

  3. Ciije krize? STRASNO!!!! Nemaju za BAL? Pa na cijij grbaci ovi idioti zive? Pa imaju li prebijeni EVR-o? Sto ih maniti Vuk ne uzme na izdrzavanje? On ih je doveo da pasu travu na aerodromu i ostadose goveda.

  4. Koja bagra sve moj do mojega nezna se ko je od koga veca budala

  5. Je l’ slava čitana na engleskom? Treba im uraditi DNK analizu i vratiti ih odakle su došli.

  6. Samo traze nacine kako da sjebu ovaj narod. Kada li ce se rasvestiti, ako se rasvesti ? za 500 godina, kada bi ovi toliko ziveli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend