Откривамо ко је напредњак који је багером кренуо на људе у Шапцу

Откривамо ко је напредњак који је багером кренуо на људе у Шапцу

Багер којим је кренуо на окупљене грађане који су данас протестовали у Шапцу, возио је Небојша Стојићевић Јарин, шабачки напредњак. У изјави за Нова.рс Душан Kостадиновић, генерални секретар ДС који је данас био на лицу места каже и да су иза багера ишли наоружани криминалци батинаши који су окупљене грађане напали са моткама.

Он објашњава да је пар стотина метара од блокаде био скуп за присталице СНС-а. Ту су се окупили како би одатле кренули организовано за Београд где се одржавало председништво и конвенција напредњака.

„Били су нервозни јер нису могли да крену, односно да прођу због блокаде. И онда се појавио багер. А у њему је био ни мање ни више него Небоша Стојићевић Јарин, локални шабачки напредњак. Сви су га препознали види се све на снимцима“, објашњава Kостадиновић.

Даље додаје како је багер само наставио да иде право у масу људи.

„Kада сам видео да креће на људе међу којима су биле жене и мала деца, Ђорђе Микетић из Срце града и ја смо се попели први на багер и покушали тако да га зауставимо. Невероватно, мислили смо да неће ићи даље, а човек је кренуо са багером и није хтео да стане уопште“, каже он и додаје да је багером покушао да рскрчи пут како би могли да крену за Београд на СНС скуп.

Иза багера су, како каже, били маскирани хулигани који су напали окупљене људе.

„ То су локални криминалци, хулигани које су они мобилисали. Они су се појавили иза багера и онда су кренули да на нас“, објашњава он.

Оно што забрињава додатно у тој целој ситуацији је чињеница да су се према његовим тврдњама полицајци пре инцидента повукли.

„ Ту је било неколико стотина полицајаца. И они су ођедном нестали. Тада креће багер а онда хорда киминалаца са циљем да растерају људе и блокаду“, објашњава Kостадиновић.

Kако је писала Нова, Небојша Стојићевић је као локални активиста Српске напредне странке опеван у својеврсном предизборном маршу СНС на бирачка места у Шапцу.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

До доласка Александрa Вучића на власт Срби са КиМ равноправно учествовали на свим изборима

До доласка Александрa Вучића на власт Срби са КиМ равноправно учествовали на свим изборима

Неодржавање референдума 16. јануара у јужној српској покрајини поводом уставних промена показује у правом смислу …

Рио Тинто као метафора – „чудесни“ БДП и статистичке илузије

Рио Тинто као метафора – „чудесни“ БДП и статистичке илузије

Инсистирање само на еколошким последицама пројекта „Јадар“ може се вратити као бумеранг када се појави …

Један коментар

  1. Prvu policiju su krajem 19 veka (tek!) stvorili američki bogataši u Čikagu, da ih brani od plebsa. Pre toga, postojala je samo vojska. Kasnije su bogati uvideli da im je skupo da plaćaju i jedno i drugo, pa su smislili da policija “čuva” i sirotinju, ali da za uzvrat sirotinja mora da ih plaća za to. To je naravno prevara, policija zna od koga direktno dobija novac i uvek će raditi to za šta je stvorena – čuvati vlast i bogate i postupati po njihovim naređenjima. Kako u 19 veku, tako i u 20-om i u 21-om i u bilo kom do god postoji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *