понедељак , 21 септембра 2020

Оверена документа демантују Малог, он и даље води офшор фирме преко којих је само у Бугарској опрано пет милиона евра (видео)

0
(0)

Мрежа за истраживање криминала и корупције КРИК објавила је оверена документа која показују да је градоначелник Синиша Мали, и након што је ступио на јавну функцију, остао директор офштор фирми са Девичанских Острва и потписивао документа у вези са куповином станова.

Ова документа новинари КРИК-а преузели су данас 22.10.2015. из бугарског трговинског регистра са званичним печатом и потписом службеника регистра као потврдом њихове валидности, наводи се на сајту КРИК-а.

Мали је претходно, реагујући на причу КРИК-а о куповини 24 стана на бугарском приморју, потврдио је да је био директор офшор фирми које су куповале станове у 2012. години. Рекао је, међутим, да је решење из фебруара 2015. године које је КРИК објавио фалсификат и истакао да са тим фирмама нема никакве везе од када је постао функционер почетком 2013. године.

[youtube url=“https://www.youtube.com/watch?v=bkaEvbl9b70″]

КРИК, с друге стране, наводи да оверена документа која су данас, захваљујући колегама са портала Бивол.бг, добили из званичног регистра, показују супротно.

КРИК је из бугарског регистра данас узео оверену документацију за фирму „Бригхам Холдинг & Финанце Инц.“ са Британских Девичанских острва која показује да се Синиша Мали још увек званично води као директор ове компаније. Између осталог ту је и решење из 2014. које је Синиша Мали потписао као директор ове офшор фирме.

КРИК је објавио и видео који показује да се једноставном претрагом вебсајта званичног бугарског пословног регистра може наћи решење из фебруара 2015, за које Мали тврди да је фалсификат.

КРИК наводи и да документа која је Мали показао на јучерашњој конференцији за новинаре, не оспоравају истинитост њихове приче. Наводи се да документа која је градоначелник дао новинарима нису оверена, а решење из марта 2015. које, како каже градоначелник, постоји у бугарском регистру, новинари КРИК-а нису пронашли увидом у комплетну документацију која се односи на ове компаније.

Тај документ наводно говори да је директорка и власница офшор фирми адвокатица Ана Иванова Панајотова. Њој је Мали још 2012. дао пуномоћје, показују званична документа до које је дошао КРИК. Мали је овластио да у његово име потписује и припрема пословну документацију, као и да га заступа у пословима који се тичу подношења папира за пословни регистар, наводи КРИК. Додаје се и да је Панајотова, такође, подносила документацију и за Срђана Дабића, бившег директора „Лукоила“, од кога је Мали купио станове.

КРИК наводи и да је нејасно како се сада ова адвокатица појављује као власница офшор компанија које поседују станове.

Градоначелник је новинарима предочио и изјаве Панајотове и једног бугарског преводиоца које наводно показују да он није директор офшор фирми. Ниједна изјава није оверена и не представља званичан документ, тврди КРИК.

У комплетној архиви докумената фирми повезаних са Синишом Малим, у току 2013. и 2014. када је обављао јавну функцију саветника првог потпредседника владе Александра Вучића и градоначелника Београда, поднето је више докумената са потписом Синише Малог, пише КРИК и додаје да нека од тих докумената немају датум, али је у званичном регистру наведено када су тачно поднета.

КРИК је објавио документацију са потписом Синише Малог из 2013. и 2014.:

Оснивачки акт „Ерма 11“ из августа 2013. (Мали као директор офшор фирме).

Декларација из 2013.

14.08.2013. – документ о избору директора у једној од бугарских фирми.

05.03.2014. – Мали даје пуномоћје адвокатима, међу којима је Панајотова.

Пуномоћје за фирму „Ерул 11“.

КРИК поручује да ће наставити да истражује овај случај.

Крик.рс, Н1.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Дачић остаје министар, Вулин шеф БИА, Стефановић иде у војску а керамичар долази да води МУП

4 (4) Ивица Дачић, лидер Социјалистичке партије, остаје шеф дипломатије и у будућој влади која …

ЦИНС: Вучићев кум улази у посао са ветроелектранама

5 (3) Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића, постао је у августу сувласник фирме …

2 Коментара

  1. vucic je rekao da to nije tacno pa ljudi vi verujete vasim ocima ili premijeru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *