"Пада ослобађајућа пресуда Мишковићу"

„Пада ослобађајућа пресуда Мишковићу“

0
(0)

Мирославу Мишковићу, власнику „Делте“, највероватније ће бити поништена ослобађајућа пресуда за помагање сину Марку у утаји пореза, сазнаје „Блиц“.

Њему ће се, како наводи тај лист, судити поново за то кривично дело.

Веће Апелационог суда донело је одлуку већином гласова судија и та одлука би требало у наредним данима да се саопшти јавности, потврђено је „Блицу“ у том суду.

Како наводи лист, у образложењу одлуке Апелационог суда поводом дела пресуде Мишковићу за помагање у утаји пореза наводи се да је првостепеном пресудом Специјалног суда осуђен због помагања, а да је у образложењу те пресуде то дело описано као подстрекивање.

Подсетимо, власник „Делта холдинга“ осуђен је 20. јуна 2016. првостепеном пресудом Већа Посебног одељења за организовани криминал Специјалног суда у Београду на пет година затвора и новчану казну од осам милиона динара за помагање сину Марку да утаји порез по одбитку од око 320,3 милиона динара, односно око три милиона евра.

Истом одлуком Мишковић је ослобођен оптужби да је оштетио путарска предузећа, односно да је финансијским пословањем извлачио новац из њих.

Марко МИшковић је осуђен због утаје пореза на три и по године затвора и новчану казну од осам милиона динара, уз обавезу дањегово предузеће „Мера инвест“ плати порез од око 320,3 милиона динара.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Српског диктатора два путића воде на две стране: Гроб или затвор

Српског диктатора два путића воде на две стране: Гроб или затвор

4.4 (14) Свима је јасно да се спрема пад с власти Александра Вучића. Нико не …

Истрага против Вучића: Тужилаштво на потезу, председнику прети 15 година робије због протписа у Вашингтону

Истрага против Вучића: Тужилаштво на потезу, председнику прети 15 година робије због протписа у Вашингтону

5 (18) Покрет „Ослобођење“ Млађана Ђорђевића позива Тужилаштво да хитно покрене истрагу против председника Републике …

Један коментар

  1. DA PODNESE OSTAVKU,ODMAH,MINISTAR PRAVDE.PREDSEDNIK VLADE DA DA OBJAŠNJENJE O OVOM PRAVNOM SISTEMU KOJI LIČI NA IDIOTIZAM. ŠTA RADI PREDSEDNIK DRŽAVE U OVOM IDIOTIZMU TO SAMO IDIOTU MOŽE DA BUDE JASNO. SVE,SVE ŠTA BI SA 40 MILIONA DOLARA ZA ONOG GRKA OKO RTB BOR.MINISTAR ENERGETIKE DA PODNESE OSTAVKU.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend