Папа Климент V их уништавао због бављења црном магијом и сатанизмом а они данас у Србији „излазе у јавност“

0
(0)

Београд – У култној Кући краља Петра на београдском Сењаку тихо и у дискрецији прошле ноћи обављена је инвестура, односно обред примања нових чланова у Ред витезова темплара Србије. После обреда у овом здању бившег српског монарха и темплара јавности је представљен први број листа “Темплар”. На промоцији је учествовало шездесетак темплара, њихових симпатизера и гостију из земље и иностранства. Тиме су српски темплари први пут јавно представили историју свог реда.

„Ми се не кријемо. Нисмо тајно друштво, јер смо регистровани као удружење грађана. Радимо тихо и у дискрецији, јер наш циљ је помоћ и сарадња са људима добре воље, а не показивање у јавности. Ми српски темплари негујемо традицију српског витештва из времена Немањића, али уместо мача користимо плашт, црвени равнокраки крст и речи“, рекао нам је Драгутин Загорац, старешина реда.

Ред витезова темплара Србије основан је 2000. године у Београду од стране Великог приората Аустрије. Прва велика инвеститура и свечана церемонија оснивања Великог приората Србије одржана је у манастиру Рајиновац. Темплари Србије су аутономни саставни члан светске организације са још једанаест Великих приората из Аустрије, Финске, САД, Француске, Италије, Енглеске и Велса, Мексика, Канаде, Немачке и Грчке. Данас Велики приорат Србија има близу 200 чланова, укључујући командерије у Црној Гори и на Кипру.

„Наш пуни и званични назив је Врховни војни ред Јерусалимског храма. Део смо светске организације која има око 10.000 чланова у 40 држава и своју столицу у УН и Светском савету цркава. Наши витезови су угледни људи, чланови Владе Србије, посланици Народне скупштине, чланови Владе Војводине, дипломате, уметници, професори, бизнисмени, припадници БИА и Војске Србије“, набраја велики приор Драгутин Загорац, али нам не открива њихова имена.

Српски темплари нису масони, са којима их често пореде. Њихов Ред витезова темплара није црква, ни фундаменталистичка група или мисионарска организација.

„Не пружамо духовно усмерење, нити осуђујемо оне који следе друге путеве вере. Ми нисмо “крсташи” савременог доба“, појашљава Загорац.

Историјски гледано, темплари су заштитници хришћанства, због ког су некад давно водили крсташке ратове. Данас је суштина деловања српских темплара заштита хришћанства и милосрђе. Тим поводом наши темплари су објавили Декларацију о заштити хришћанске културе на Косову и Метохији и Изјаву о потреби ефикасније заштите хришћанских страдалника у кризним жариштима света и превенцији верски мотивисаног насиља.

„Помажемо свим људима у невољи, без обзира које нације и вере били. При том сарађујемо са Владом Србије, са Црвеним крстом Србије, са центрима за социјални рад и са Српском православном црквом. Већ осам година реализујемо програм повремених родитеља занемарене деце из Центра за социјални рад Београда. Узимамо малишане код себе кући и проводимо викенде са њима, да би осетили чари и љубав породице“, каже Загорац.

Организација Ред витезова темплара Србије прва је чланица светског Врховног војног реда Јерусалимског храма из једне православне земље. Њено руководство чине велики приор Драгутин Загорац, угледни бизнисмен, његови заменици Милан Лајхнер и Зоран Радман, велики маршал Петар Борачев и велики секретар Ненад Михајловић. Српски темплари се окупљају у свом храму у Београду, у манастиру Велика Ремета, у дворцу Фантаст и Соко-граду. Ред се издржава од чланарине и донација својих чланова и симпатизера. Сами финансирају обреде, активности и издавање свог часописа.

Помогли Бугарима и Грцима

Српски витезови темплари имају углед и утицај у свету. Поставили смо основе Реду витезова темплара у Бугарској и у Грчкој. Угостили смо, својевремено, Велико магистрално веће светских темплара и очекујемо да им опет будемо домаћини. Спремамо се да сакупимо и донацију за изградњу цркве у Јордану, на месту Христовог крштења – каже старешина Драгутин Загорац.

Немањићи и Карађорђевићи

У галерији српских значајних личности које су директно повезане са темпларима су рашки жупани Уроша Први Вукановића и Стефан Немања, цар Душан, краљеви Петар и Александар Карађорђевић. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић је радо виђен гост српских темпларе.

Декларација у УН

Документ који су о Космету усвојили српски темплари, биће разматран на Великом магистралном већу. Потом ће светски темплари Декларацију о КиМ послати у УН.

Мирко Лопушина, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДР РОГАНОВИЋ: Покушавају да од медицине направе нову религију, али без Бога

4.8 (17) Забринут сам и због тога што све мање разумем шта нам препоручује тзв. …

Србија лета Господњег 2020: Крсне славе и полицијска контрола!

4.6 (10) Потписници ових редова су, у време ванредног стања, када је православним Србима био …

Један коментар

  1. cemu ovakav naslov?
    to je samo farsa oko unistenja temlara ,po nalogu filipa IV lepog kralja francuske taj red vitezova je unisten posto su im papa i filip dugovali veliki novac ,pa ih je bilo lakse unistiti nego vratiti pare,a pritom doci do jos para,kako su i radili tako su i prosli i papa i filip,kada su spalili zak de molea on ih je prokleo da nece ziveti ni godinu dana i tako bi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend