Писмо Саше Радуловића Александру Вучићу - сви послови са УАЕ изгледају као „прање новца“!

Писмо Саше Радуловића Александру Вучићу – сви послови са УАЕ изгледају као „прање новца“!

0
(0)

Душан Павловић је провео пет месеци на месту саветника министра привреде (септембар 2013-јануар 2014). Пред крај 2013. године је почео да бележи важније догађаје са намером да их преточи у књигу. На свом блогу је објавио један део књиге и у њему се налази писмо које је бивши министар привреде Саша Радуловић упутио Александру Вучићу.

Subject:Kako dalje

Date: Sun,17Nov 2013 23:26:17 +0100

From: Sasa Radulovic

To: Aleksandar Vucic

Доста је било овог циркуса. Молим те да ОДМАХ обуставиш кампању мог блаћења преко Динкића и пуштањем клевета, полуинформација, подметањи и  неистина из неименованих извора медијима. 

И поред мојих много бројних захтева, ни једном нисмо сели да разговарамо. Потпуно погрешне економске мере су донете без икаквих консултација са мном. 

Твој кабинет потпуно урушава институције система. То мора да престане. Не може твој кабинет да прави дилове са инвеститорима. Твоји саветници су потпуни дилетанти за овако озбиљне ствари.

Ако не желиш да вишеводим ресор привреде, смени ме. Немој да очекујеш да сам поднесем оставку. Немој да ме блатиш по медијима. Повуци налог да се копа по стечајевима у којима сам радио. Не можеш да ме уцениш. Смени ме ако хоћеш да твој кабинет, Синиша Мали и Динкић са свитом, воде економију и финансије, а да министри буду само фикус.

Пола града већ зна да си хтео да ме смениш, па да си онда рекао да не можеш да ме смениш, па да си сад кренуо да ме блатиш и да би да ме уцениш. Зашто ли причаш људима ово, па се шири по целом граду, стварно не разумем. Смени ме ако ти сметам.

Шта радиш са Динкићем не желим ни да спекулишем. Ако хоћеш његову политику, смени ме. Са мном, не можеш да водиш његову политику ван институција система.

Сви послови са УАЕ изгледају као прање новца. Трагикомично је било „представљање“ наводних пројеката од Мубадале па на даље. Осим Динкићевих људи и адвоката, нико није видео никога из УАЕ-а.

Зашто се омета истрага у предметима СИЕПА и Вршачки виногради? Шта се чека са предметом Национална штедионица кад је готов и чека реализацију?

Ако одлучиш да наставим да радим, твој кабинет мора да поштује институције министарства. Институције које су у надлежности Министарства привреде су: АОФИ, Агенција за приватизацију, СИЕПА, АЛСУ, АПР и Фонд за развој. Или ја као министар водим ове институције, или више нисам министар. Ако не желиш да водим те институције, смени ме.

СИЕПА се укида. То је корумпирана институција која се не може реформисати. До краја седмице молим те да мој кандидат Владимир Миленковић прође кадровску комисију и буде именован на влади. Његов задатак је да затвори СИЕПА. Такође треба одбити оставку и разрешити Божидара Лаганина због злоупотребе службеног положаја.

pismo sase

Блог Душана Павловића

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Уочи судњег дана: Чекајући пад, чланови Вучићевог картела краду као луди

Уочи судњег дана: Чекајући пад, чланови Вучићевог картела краду као луди

4.6 (12) Режим Српске напредне странке је на стакленим ногама, власт се љуља, али Александар …

Економски убица Вучић напао народну петицију против Рио Тинта и тровања Србије!

Економски убица Вучић напао народну петицију против Рио Тинта и тровања Србије!

5 (12) Председник државе напао је нашу петицију. Добили смо велику подршку. Прешли смо 100.000 …

10 Коментара

 1. pobedice budala .. a Amerikanci su ga izabali za buduceg „vladara„ Srbije ..

 2. nasi spasioci , izgleda da smo duboko potonuli

 3. E MUKO MOJA KAD JE TIŠINA OD OVIH FUKARA NEMOŽEŠ TV DA UPALIŠ…..GOVNA ME BOLE OD OVOG DEBILNOG MAJMUNA KOJI CIRKUS OD KAMPANJE,,,,NE DA JE SMEŠAN,NEGO JE JADAN KOLIKO JE GOVNO SAMOUVERENO…

 4. BAR CE DA IMA NEKU KONTROLU A NE OVI STO SU MUS E UVUKLI NEMOZE DA PRDNE OD NJIH,,,,ZA DVERI NISTA NE BOLI SAMO MOYE DA BUDE BOLJE GORE NE

 5. Ko zna , koje taj Bradonja.Mafijas ili ….

 6. Минери на Пониквама деактивирали НАТО бомбу са 500 кила експолозива

  Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије данас су на аеродрому “Поникве” код Ужица успели да разоружају заосталу НАТО бомбу, тешку једну тону.
  Како за “Блиц” каже Саша Савић, директор аеродрома, ради се о пројектилу БЛУ – 109, једној из арсенала најмодернијих бомби америчке ратне ави…
  …Прикажи више
  Минери на Пониквама деактивирали НАТО бомбу са 500 кила експолозива Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије данас су на аеродрому “Поникве” код Ужица успели да разоружају заосталу НАТО бомбу, тешку једну тону. Како за “Блиц” каже Саша Савић, директор аеродрома, ради се о пројектилу БЛУ – 109, једној из арсенала најмодернијих бомби америчке ратне ави… http://www.srbijadanas.net/mineri-na-ponikvama-deaktivirali-nato-bombu-sa-500-kila-ekspoloziva/ бомба, НАТО, Поникве
  Свиђа ми се · · Подели · 1086

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend