fbpx

Пљачка се наставља под новим именом

0
(0)

Нови Сад — Влада Војводине утврдила је текст Уговора о оснивању Развојног фонда АП Војводине.

Влада Војводине је зато овластила покрајинског секретара за финансије Зорана Радомана да тај документ потпише са представником кога овласти Влада Србије.

Законом о Развојном фонду је уредјено оснивање, положај, начин финансирања, послови, управљање, контрола рада, надзор и друга питања од значаја за рад Развојног фонда, саопштено је на седници Владе Војводине, којој је председавао потпредседник покрајинске владе Драгослав Петровић. 

Развојни фонд се оснива заједничким учешћем АП Војводине са 78,11 одсто и Републике Србије у односу 21,89 процената. 

Уговором, који је утврдила покрајинска влада, уредјује се ко су чланови Фонда, пословно име и седиште, делатност, основни капитал, права, обавезе и одговорности чланова према Фонду и Фонда према члановима, извештаји, добити и плаћања, органи, надлежности и начин рада органа Фонда, заступници и овлашћења заступника Фонда, стицање и располагање имовином и друга питања. 

Влада Војводине прихватила је Информацију о потреби формирања Комисије за спроводјење поступка преузимања и водјење преговора о преузимању имовине и обавеза Развојне банке Војводине (РБВ).

За члана те комисије, у име АП Војводине предложен је покрајински секретар за финансије Зоран Радоман, а у име РБВ председник Извршног одбора те банке Горан Костић, наведено је у саопштењу са седнице покрајинске владе. 

Како је новинарима изјавио покрајински секретар за локалну самоуправу Бранислав Бугарски, очекује се да би ускоро требало да буде потписан уговор покрајинске и републичке владе о оснивању Развојног фонда Војводине. 

Покрајински секретар за финансије Радоман раније је најавио да је један од кандидата за директора Развојног фонда актуелни председник Извршног одбора РБВ Горан Костић. 

Радоман је такодје истакао да ће измедју пет банака које су дале понуде за преузимање дела активе РБВ бити одлучено чији су услови најповољнији и колико ће та банка преузети запослених из РБВ. 

Владе Србије и Војводине су пре месец дана потписале споразум према којем ће статус РБВ бити решен тако што ће њени имовина и обавезе бити пренети на неку другу банку и на будући Развојни фонд Војводине.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како Весићево “Око соколово” пуни џепове напредњака Мијаиловића и Горана Весића

0 (0) Јавна набавка београдског Паркинг сервиса за куповину џипова „Ранге Ровер“, расписана је са …

Васко Васовић, кандидат за директора РТС-a: РТС ће да пукне као експрес лонац

4.7 (15) Kонкурс за генералног директора Радио-телевизије Србије је најобичнија фарса. Сад се ближи тренутак …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *