fbpx

Почели разговори мисије ММФ и Владе Србије

0
(0)

БЕОГРАД – Пленарним састанком у Народној банци Србије (НБС), јутрос су почели званични разговори представника Републике Србије и мисије Међународног монетарног фонда (ММФ), која борави у Београду од 29. априла до 12. маја, саопштила је НБС.

Током посете мисије ММФ-а, коју предводи Зузана Мургасова, биће размотрени тромесечни резултати у спровођењу стендбај аранжмана који је Републици Србији одобрен 23. фебруара 2015. године.

Аранжман је закључен из предострожности, што значи да Србија не намерава да користи одобрена средства, али има могућност да она буду искоришћена у случају платнобилансних потреба земље.

У предстојећим разговорима биће разматрана текућа макроекономска кретања у земљи, изгледи за привредни раст, као и спровођење договорених мера монетарне политике, фискалне политике у контексту фискалне консолидације и мера структурних реформи.

Са мисијом Фонда биће сагледана и реализација обавеза за прво тромесечје, предвиђених усаглашеним економским програмом, наведено је у саопштењу НБС.

Претходни аранжман Србије и ММФ-а склопљен је крајем септембра 2011. године, а замрзнут пред изборе у фебруару 2012. године, јер је буџет за 2012. одступио од договореног фискалног програма.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Струја поскупљује до краја године?

0 (0) Струја у Србији неће поскупети до краја године, иако ће представници ММФ и …

Цену струје уместо државе одређује формула (оп трт гевензе зајн ММФ верзија)

4 (2) Питање поскупљење струје, како, на који начин, да ли ће се цена усклађивати …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *