Покајање пушта на слободу возача "кантримена"?

Покајање пушта на слободу возача “кантримена”?

МАРКО Милићев (38), који је “кантрименом” усмртио Луку Јовановића (21) на Бранковом мосту, у среду би могао да изађе из затвора пошто је одслужио две трећине казне. Милићев је 12. јуна Трећем основном суду у Београду, који га је осудио на четири и по године затвора, упутио молбу за условни отпуст, а за 8. август заказано је рочиште на којем ће одлучивати о молби за условни отпуст из затвора, потврдио је, за “Новости”, портпарол тог суда Игор Величковић.

Наиме, суд је, после писања ургенције, добио мишљење пожаревачког затвора “Забела” о владању Милићева током издржавања затворске казне. Детаљи “мишљења” нису обелодањени, али како незванично сазнајемо, о Милићеву су се, као и у октобру прошле године, када је први пут поднео молбу за условни отпуст, изјаснили идентично: да је током боравка у затвору био доброг владања и није био инцидентан, али да се није ресоцијализовао, тачније није у потпуности свестан дела које је починио.

Молба за условни отпуст му је у октобру прошле године због тога била одбијена, али би овог пута исход могао да буде неизвестан. Једни тврде да ће, колико прекосутра, возач “кантримена” бити на слободи, док други кажу да је то немогуће, пре свега због “узнемирења јавности”.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула 2014, када се Лука Јовановић враћао из града с пријатељима. Њима се, у зору, на мосту покварила “лада”, и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетео “кантримен”. Јовановић је преминуо дан касније у Ургентном центру.

Прошле недеље осуђени Милићев је послао из затвора писмо у коме се углавном правда да је саобраћајна несрећа била сплет несрећних околности и тврди да није у питању само његова грешка. Дан после објављивања писма, отац Луке Јовановића је рекао како је интересантно то што се Милићев после четири године ћутања обраћа јавности, у време када треба да буде размотрена његова молба за условни отпуст.

– Ако жели, може да се види са мном, може да се извини и каже шта има – рекао је Лукин отац Бојан Јовановић. – Но, и после свега, за мене је још непознаница ко је власник кола која је возио.

На првом претресу, иначе, Марко Милићев је, подсетимо, рекао да се не сећа свега:

– Кад смо “минијем” били на половини Бранковог моста, неко се сликао на задњем седишту аутомобила и одсјај блица од ретровизора ме је у тренутку заслепео. Не знам колико је то трајало, али прво што сам следеће видео испред су обриси нечега за шта сам претпоставио да је возило. Није било осветљено. Људе нисам видео. Да бих избегао директан судар, скренуо сам лево, и у том тренутку чуо туп удар. Претпоставио сам да сам очешао ауто.

Он, међутим, није рекао зашто није стао. Поменуо је само да је много пута касније себи постављао то питање и да је сад свестан тога да је – погрешио.

О изостанку покајања Милићева говори чињеница да и после четири године од трагедије на Бранковом мосту у писму јавности указује само на своју тужну судбину и избегава да каже чији је “кантримен”.

Марко Милићев био у бекству

Покајање пушта на слободу возача "кантримена"?

СПЛЕТ НЕСРЕЋНИХ ОКОЛНОСТИ

НИКО други осим нас који смо тада били на Бранковом мосту нема везе с несрећом и “кантрименом” – категорично тврди Марко Милићев у недавном писму упућеном јавности, додајући да са несрећом нема никакве везе породица Дивац:

– Све је сплет несрећних околности које су довеле до трагедије и волео бих да то може да се промени. Чињеница је да су те кобне ноћи начињене многе грешке, не само с моје стране, и да је сплет несрећних околности довео до саобраћајне незгоде у којој је Лука настрадао.

ЧИЊЕНИЦЕ

* МИЛИЋЕВ је осуђен на четири и по године затвора, јер је у јулу 2014. возилом “мини кантримен” усмртио Луку Јовановића на београдском Бранковом мосту, а потом побегао са лица места и из државе. Ухапшен је после месец и по у Кини и изручен Србији у кратком року.

* ПОШТО је издржао две трећине казне затвора, има право да тражи условни отпуст, али ће коначну одлуку о томе донети суд на основу мишљења надлежних. У случају који је изазвао велику пажњу јавности, возило никад није пронађено, а сумња се да је “кантримен” растављен на комаде и да није био регуларан.

* КУМ Милићева, Братислав Весовић, осуђен је на годину дана затвора јер је крио Милићева после инцидента, као и зато што му је помогао да сакрије возило. Таксиста “Пинк таксија” Саша Јанковић је ослобођен оптужби да је избегао да пријави саобраћајну несрећу у којој је настрадао Лука Јовановић.

* ШТО се тиче друштва које је са Милићевим те вечери било у колима, они су још средином септембра 2014. године осуђени на казне кућног затвора од четири до 10 месеци. Тамара Богдановић је осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Новаковић на осам, Бојана Петровић на четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест месеци.

Ј. Д. Љутић, Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

АФЕРА КАНТРИМЕН: Жртвеном јарцу Милићеву за убиство Луке Јовановића четири и по године затвора

АФЕРА КАНТРИМЕН: Жртвеном јарцу Милићеву за убиство Луке Јовановића четири и по године затвора

Веће Трећег основног суда у Београду, којим председава судија Светлана Галић, осудило је Марка Милићева на …

АФЕРА "КАНТРИМЕН": Не види се тренутак несреће, али се види како возило креће ка мосту

АФЕРА “КАНТРИМЕН”: Не види се тренутак несреће, али се види како возило креће ка мосту

БЕОГРАД – Суђење Марку Милићеву (34), возачу “кантримена” који је оптужен да је својим возилом …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *