Случај "кантримен": Ово је Милићев рекао на суду у своју одбрану

Случај „кантримен“: Ово је Милићев рекао на суду у своју одбрану

0
(0)

Марко Милићев изјавио је у уторак пред Апелационим судом да је његова највећа казна то што је Лука Јовановић погинуо на Бранковом мосту од његовог возила у јулу 2014. године, а његова одбрана је тражила да се укине првостепена пресуда којом је осуђен на четири и по године затвора и понови суђење.

Говорећи на жалбеној седници суда, Милићев је рекао да је већ две године разапет у медијима, такође тврдећи да Јовановићева смрт није била само његов пропуст, с обзиром да је покојни гурао покварену „ладу“ са другарима преко моста без икакве сигнализације.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила „лада“ и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетео „мини кантримен“ који је возио Марко Милићев. Он се није зауставио већ је продужио и сакрио возило.

Јовановић је преминуо дан касније у Ургентном центру.

На данашњу седницу Апелационог суда за разматрање жалби није дошао кум Милићева, оптужени Братислав Весовић осуђен на годину дана затвора, док таксиста Саша Јанковић није уложио жалбу па се није ни јављао за реч.

Браниоци оптужених тражили су да се првостепена пресуда укине и наложи ново суђење.

Тужилаштво жалбом тражи да се пресуда укине и суђење понови или да се преиначи посебно у погледу кривичне санкције, јер је за Милићева тражило 10 година затвора, имајући у виду тежину кривчног дела, да је остале оптужене у том предмету инструирао како да се понашају након инцидента, као и да је више пута осуђиван за друга кривчна дела.

Иначе према закону, Апелациони суд може пресуду да потврди, да је преиначи или да је укине и наложи да се суђење понови.

Милићев (36) је прошле године осуђен на четири и по године затвора јер је у јулу 2014. године својим возилом „мини кантримен“ усмртио Јовановића (21) на београдском Бранковом мосту, а потом побегао са лица места и из државе.

Танјуг,Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АФЕРА КАНТРИМЕН: Жртвеном јарцу Милићеву за убиство Луке Јовановића четири и по године затвора

АФЕРА КАНТРИМЕН: Жртвеном јарцу Милићеву за убиство Луке Јовановића четири и по године затвора

0 (0) Веће Трећег основног суда у Београду, којим председава судија Светлана Галић, осудило је Марка …

АФЕРА "КАНТРИМЕН": Не види се тренутак несреће, али се види како возило креће ка мосту

АФЕРА „КАНТРИМЕН“: Не види се тренутак несреће, али се види како возило креће ка мосту

0 (0) БЕОГРАД – Суђење Марку Милићеву (34), возачу „кантримена“ који је оптужен да је …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend