Насловна / Србија / Полицијски синдикат Србије: Масовно откази у Жандармерији и спаљивање доказа (видео)
Полицијски синдикат Србије: Масовно откази у Жандармерији и спаљивање доказа (видео) 1

Полицијски синдикат Србије: Масовно откази у Жандармерији и спаљивање доказа (видео)

Полицијски синдикат Србије изненађен је понашањем министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, који не зна да су у београдском одреду Жандармерије направљени спискови за отказ припадника ове најелитније јединице српске полиције.

– Уколико заиста не постоје ти спискови, како тврди министар Стефановић, зашто је данас спаљивана документација у дворишту базе Одреда Жандармерија у Београду?

Из ког разлога је данас министар Стефановић ненајављено дошао у базу београдске Жандармерије.

Из ког разлога је Сектор унутрашње контроле преузео истрагу да утврди ко је и из којих разлога правио спискове за отказ и тиме унео пометњу у ову јединицу, али и друге јединице српске полиције. Полицијски синдикат Србије јесте против корумпираних полицајаца, али није за то да се деле откази људима без судски утврђене одговорности, већ само зато што поједини Жандарми не одговарају некоме из врха МУП.

Ово мора да престане хитно.

После пет дана премишљања, министар Стефановић је изашао у јавност и рекао да све што смо навели није истина, у исто време док се документација спаљује у бази Жандармерије у Београду.

Навео је да никада није било говора о отказу хиљада људи из МУП Србије, а 2015. године је најављивао да ће између 1.300 и 1.400 припадника МУП Србије добити отказ, што је Полицијски синдикат Србије спречио.

Морамо престати да се играмо са животима људи, да терају полицајце да живе у страху како би били што вернији власти, већ да пустимо полицајце, без утицаја политике, да напокон раде свој посао – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Саопштење Полицијског синдиката Србије

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Фирма која тренутно уништава Kошутњак је у власништву новог СНС градског урбанисте! 11

Фирма која тренутно уништава Kошутњак је у власништву новог СНС градског урбанисте!

„Kада смо се бавили Kошутњаком, сазнали смо да је носилац израде плана фирма Архитектон, која …

Транспарентност Србија: Изградња метроа са Французима договара се мимо закона! 12

Транспарентност Србија: Изградња метроа са Французима договара се мимо закона!

Транспарентност Србија (ТС) упозорила је данас да ће у изградњу београдског метроа, судећи према најавама …

Један коментар

  1. Pa zašto Policijski sindikat ne krene u opsti strajk, a ne poruke tipa Ovo mora da prestane! Zar ste zaista toliko glupavi pa mislite da ce Stefanovic, poltron, covek koji pati od sizofrenije zaista uzeti u obzir vase nezadovoljstvo. Opsti strajk, otkazivanje poslusnosti i stanite bre uz narod…ako ste glupi, niste coravi. Valjda vidite da je 80% nacije protiv zla koje nas je snaslo, delimicno i vasom zaslugom. Mozete sada da filozofirate na moj komentar, ali neosporno je da samo picke cute i trpe…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *