Србија

Каква бре воља грађана?! Спроводите ЗАКОН идиоти једни неспособни и корумпирани!

Питање зашто у Ракити није заустављена градња хидроелектране, упркос одлуци Министарства заштите животне средине да се тако поступи, није за то министарство, већ за друге државне органе, рекао је за Фонет ресорни министар Горан Триван. Он каже да ће министарство поштовати вољу грађана, а да је његов став да су деривационе хидроелектране штетне

“Еколошка инспекција је дала налог шта да се ради, ми нисмо ти који заустављамо или измештамо грађевинске радове, зна се ко то ради”, напоменуо је министар. Објашњавајући да је “то процедура”, он је нагласио да му је жао што Министарство нема та овлашћења.

Према његовој оцени, када су у питању мини хидроелектране, нарочито хидроелектране које не поштују ни сопствени пројекат предат министарствима надлежним за ове послове, “очигледно је да се грађани буне са разлогом”.

“Не кажем да су то увек одговарајуће методе, али грађани имају право да исказују своје мишљење, а они који се баве грађевинским пословима имају обавезу да се држе пројеката и закона”, поручио је Триван.

“Што се тиче мини хидроелектрана, ми имамо намеру да мењамо Закон о заштити животне средине, којим ћемо онемогућити изградњу мини хидроелектрана у заштићеним добрима”, најавио је Триван.

Kако је објаснио, то, истовремено, “не значи да ми нећемо поштовати правну државу, и оне хидроелектране које су изграђене ће наставити да постоје, само морају да раде у складу са пројектима, што није тешко”. Триван је рекао и да ће “они који су добили дозволе да изграде мини хидроелектране у заштићеним добрима то моћи да раде”.

“Ми њима препоручујемо да заменимо локације, што велики део њих, бар у најави, жели да прихвати. Рекао бих да ће сви они који желе да направе мини хидроелектране то у будућности моћи да ураде било где ван заштићених добара”.

Министар каже да му се чини да таквом идејом нико не губи и да не разуме отпоре који се јављају.

“Дакле, нећемо срушити оне које постоје, оне ће морати да раде у складу са законом, а они који желе да их праве, мораће то да раде ван заштићених добара”, прецизирао је Триван.

“На општинама да одреде да ли ће се МХЕ градити”
Упитан да ли ће његово министарство подржати одлуку одборника Скупштине општине да се на територији Власотинца забрани даља изградња мини хидроелектрана, већ их је изграђено 15, а план је 55, Триван је одговорио да “општине јесу власне да доносе одлуке на својој територији”.

“Ми не бисмо имали проблем у неким општинама, рецимо у Ракити, да општина није донела одлуке које је донела”, указао је Триван.

Он је истакао да је одговорност на општини и додао да потпуно подржава одлуку општине Власотинце.

“Одлука општине је инспирисана вољом грађана, а шта је друго смисао општине ако није то? Ту прича почиње и завршава се”, оценио је Триван.

Kаже да министарство поштује вољу грађана, а да је његов лични став да су деривационе мини хидроелектране штетне на нашим рекама. Kако је објаснио, када говоримо о нашим рекама, ми говоримо о потоцима и речицама, где је свака интервенција штетна по биодиверзитет и биоравнотежу.

“Ако говоримо о прибранским мини хидроелектрана, то је онда сасвим друга тема”, оценио је Триван и закључио да “нам то онда ствара акумулације, неке друге ресурсе, и о томе можемо да причамо”.

Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Министре како можеш да спаваш, сам знаш да д ’45 до данашњег дана власт никадб. Словима никада није поштовала, свој народ. Па ви то незнате, или сте толики циник. Ако имало имате трунке морала, кало сте ви прво ту где јесте. Захгаљујући вашој прелетачкој супрузи Јелени, која је била шеф посланичке групе ДС-а. Пљувала по Радикалима, пљувала у Скупштини и садашњег Председника прелетача. Ви причате о вољи грађана, ниједни избори у овој земљи, никада нису били демократски. Никада неће ни бити, странке, посланици, Премијер као и Председник. Бира се у западним Амбасадбма, па чак и сами Патријарх постоје индиције, дб је одређен у истим кухињама Запада. Тих убица Србског народа и наше земље. И ви нам продајете маглу, о некаквој вољи народа. Ви нас третирате као марву, али ниџија није горела до зпре, па неће ни ваша. Срампта јж Минтре, да обмањујете народ. Глумите невинашце, како се ви нешто питате. Ви се као ни цјела Владб, не питате за ништа. Зна народ чији сте ви пијуни, никада вам нећемо то опростити. Једном ћете морати, том истом народу, да полажете рачуне. А мораћете и ХРИСТУ БОГУ, много сте се огрешили и заиграли. Није србија шака зоби, да је свака сврака бозоби. Србија је земља ВИТЕЗОВА, великих СРБСКИХ синова. Још у нашим венама има крви: Маричких,Косовских, Церских и Колубарских ВИТЕЗОВА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!