Поништити приватизацију Вршачких винограда

0
(0)

Приватизација Вршачких винограда је била катастрофална и начин на који је рађена представља срамоту, изјавио је министар Саша Радуловић и додао да Министарство привреде захтева да се поступак поништи

Приватизација Вршачких винограда је била катастрофална и начин на који је рађена представља срамоту, изјавио је у суботу министар Саша Радуловић и додао да Министарство привреде захтева да се поступак поништи.

Он је у јутарњем програму ТВ Пинка, рекао да се поступци приватизације раде тако што прво СИЕПА потпише уговор о подстицајима по радном месту, без икакве инвестиције, након чега се крене у поступак приватизације где има више учесника, па се сви елиминишу, осим једног.

Затим се направи тендер за осам дана, а инвеститор који победи купи предузеће за трећину укупне вредности – односно оно што треба да плати у случају Вршачких винограда је мање од вредности залиха, прецизирао је министар.

Он је истакао да у свему томе учествују државни органи.

„Ситуација је сад таква да сви у Вршачким виноградима треба да добију отказ, држава свима треба да плати социјани програм, а након тога инвеститор добија подстицај по радном месту да део тих радника запосли. На крају испадне да смо ми инвеститору дали пар милиона евра и залихе да добије сву имовину“, навео је Радуловић.

Он је додао да се још предвиђа да Вршачки виногради, који су тада празна фирма без радника и имовине, потпишу уговор са том новом фирмом, да она добије на коришћење државно земљиште, како би се заобишао закон.

„Овакве ствари више не можемо да радимо, ово је срамота. То је био незаконит поступак, Министарство тражи да се поништи поступак и да се уђе у нову процедуру. Ја једноставно нећу дозволити да овакве ствари пролазе, а надлежни ће морати да одговарају, укључујући државне органе“, рекао је Радуловић.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Полицајац узбуњивач: Нови шеф београдске полиције – пријатељ Звонка Веселиновића и власник МХЕ (видео)

4.7 (6) Новинар СРБИН.инфо Војин Радовановић разговарао је са Миланом Думановићем, бившим оперативцем МУП-а Србије, …

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

10 Коментара

  1. Vršački Vinogradi? Da li vi ljudi shvatate? da to nisu samo vinogradi već, VRŠAČKO VINOGORJE i to skoro obnovljeno i podmlađeno sa najvećim podrumom i fabrikom vina na Balkanu, koje ima vlsanike, MALI AKCIONARI i da je ludi drogirani Čedomir Jovanović prvi dolazio u Vršac i ponudio VRŠAČKO VINOGORJE NA PRODAJU A ONO IMA VLASNIKA-E!!! HILJADE I HILJADE HEKTARA ZA PAR MILIONA EVRA (JAVNO A TAJNO? ))))))))))))))))))))))))))))))

  2. …kao i Duvansku Industriju Nis… Fabrike cementa, secerane, Zelezaru Smederevo… Sve ponistiti

  3. Поништити све приватизације. Оно што припада народу нико нема право да приватизује, нико.

  4. A koja je firma privatizovana a da nije bilo KATASTROFA ! To je drugo ime za vladu Srbije = KATASTROFA !

  5. To je rezultat DOS-ovog sprovođenja diktata MMF-a i Svetske banke,po pisanom ugovoru od posle 5.oktobra…

  6. A šećerane,cementare,bogu plakati!zar ti lopovi ,šačica bednika jača od 7000000srba!onda i netreba da postojimo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend