fbpx
Насловна / Србија / Економија / ПОСКУПЕЛО: Путарина од Суботице до Прешева биће око 1.850 динара
ПОСКУПЕЛО: Путарина од Суботице до Прешева биће око 1.850 динара 1

ПОСКУПЕЛО: Путарина од Суботице до Прешева биће око 1.850 динара

Скупштина је усвојила измене Закона о накнадама за коришћење јавних добара којима се цена путарине повећава за 12 одсто, а у Путевима Србије кажу да ће на основу тога израдити нови ценовник који ће потврдити влада, као и да ће тек након те процедуре бити подигнуте цене.

У том јавном предузећу речено је Танјугу да још не могу да кажу тачно када ће више цене путарине почети да се примењују. У сваком случају, очекује се да нова цена путарине заживети током јула или почетком августа.

Измене Закона о накнадама за коришћење јавних добара ступају на снагу осмог дана од објављивања у Службеном гласнику, након чега се у Путевима прави ценовник који треба да усвоји Надзорни одбор тог предузећа.

Одлука са новим ценама путарине се затим предлаже Влади Србије за усвајање и тек након одлуке владе и осмог дана од објаве одлуке у Службеном гласнику почеће да се примењују више цене.

Износи путарина у Србији ће бити повећани за око 12 одсто пошто ће цене за све деонице бити заокруживане тако да буду згодне за плаћање и враћање кусура.

Путарина од Суботице до Прешева за аутомобил, према актуелним ценама када се све сабере, износи 1.650 динара и ако би се цена тачно повећала за 12 одсто била би 1.848 динара.

Од Београда до Прешева се сада плаћа 1.090 динара и ако би се цена тачно повећала за 12 одсто износила би 1.221 динар. За деоницу Београд – Ниш сада треба издвојити 800 динара, а након поскупљена би то износило 896 динара.

За путарину од Београда до Суботице сада треба платити 560 динара, након поскупљења 627 динара. Од Беогада до Шида цена износи 370 динара, док би након поскупљења требало издвојити 415 динара. На аутопуту Љиг – Прељина, где је сада путарина 140 динара, била би 157 динара.

Цена путарине повећава се како би могла да се одржи даља изградња и одржавање путева и делимично се постиже усклађивање са директивом Европске уније која прописује да путарина треба да обезбеди реалне трошкове одржавања, развоја и изградње аутопутева.

Путарина је последњи пут у Србији поскупела 7. јануара 2017. године за 10 одсто.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Удар на џеп: Парадајз ни крајем августа неће бити јефтинији 11

Удар на џеп: Парадајз ни крајем августа неће бити јефтинији

Иако је цена парадајза последњих дана полако кренула да пада, он је и даље неуобичајено …

Трговински рат Америке и Кине цену злата диже у небеса — већ је 1.500 долара 12

Трговински рат Америке и Кине цену злата диже у небеса — већ је 1.500 долара

Вредност унце злата (28,35 г) први пут након 2013. године прешла је 1.500 долара услед …

Један коментар

  1. pa toiko kosta autobuska karta, a u odredjenim okolnostima i povratna. — aj da je sefem kertes pa razumem; sluzbama pare trebaju …
    — ja mislim da neko ima fiks ideje koje njemu gode al nama smetaju, pa oni oko bolesnika nakradeno i oteto zele da mu ostave da ne kuka i po patosu se valja a sto fali sto pre da od nas uzmu i falece pokriju; cast budale sacuvaju a od nas iste naprave.
    — odjebite, pare uzmite pa decku kosulju i krevet sa kaisima za vezivanje kupite, rado ce mo sponzorisati.
    — u para rasipanju ovom slican bi i Ludvik II Bavorski samo sto ovaj zamkove napravi, freskama sa mitoloskim scenama zidove pokri, zlatom ukrasi i vagnera karaguza muza bi pa besmrtna dela stvori. — a ovaj sirotinji iz usta otimase, neprijateljima naroda delise, grobarkama i grobarima poklanjase da pokopan ne bude, drzavu krcmise, kule i gradove zidase pa svoje umnozavase, mitologiju i uopste stvari duha ne volese, jer niko i nista bese, zato vukodlak se zvase, krv ispijase i to mu jedina zabava bi, dal je ziv il mrtav isto mu se uvati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *