„После Гашићевих претњи, мог сина је зауставило 6 возила интервентне јединице“!

0
(0)

Главна и одговорна уредница КТВ телевизије из Зрењанина Даница Радић указује на огромне притиске које овај медиј трпи од напредњачке власти, због чега је и његова будућност угрожена.

Она наводи да је, незадовољан одређеном емисијом, у просторије телевизије дошао градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић да јој пренесе поруку шефа БИА Братислава Гашића, „да ако нећу да продам телевизију више нећу ни један једини динар добити из општинског буџета“, односно три милиона предвиђених за 2018.

– После уцењивачке понуде градоначелника напрсно су нам, без објашњења, комитенти почели отказивати сарадњу. Интервентна полиција ми је истог дана после разговора са градоначелником са шест аутомобила зауставила сина на улици, претресала га и малтретирала без икаквог основа и разлога – наводи Радић (на слици испод).

Даница Радић каже да је пројектно финансирање медија у Србији једна велика превара, и да из врха СНС-а стижу спискови у локалне самоуправе ком медију да се додели колико средстава.

– У комисијама за доделу средстава седе искључиво чланови СНС-а попут Владана Стефановића, Владимира Јовановића и других, и не да само додељују средства искључиво напредњачким телевизијама него и сами себи, и на повезане фирме својих блиских сродника које су про-форме регистроване, а које врло често немају ни једног запосленог радника – истиче Радић. Према њеним речима, медијима блиских СНС се укупно додељује од 20 до 40 милиона динара годишње из локалних самоуправа, покрајинске и републичке власти.

– За нашу КТВ телевизију укупан износ за 2017. је био три милиона динара. Поређења ради, телевизија Рубин из Кикинде годишње добије око 20 милиона динара, а свој програм емитује само у Кикинди. КТВ емитује програм у Зрењанину (на слици испод), Кикинди, Београду, Новом Саду и Панчеву, док неколико емисија из наше продукције друге телевизије реемитују у целој Србији. Што се тиче квалитета програма то се не може поредити, јер је наша медијска кућа препознатљива по продукцији. Пореде нас са националним телевизијама, а телевизија Рубин попут других локалних ТВ станица које финансира СНС једва да имају неколико емисија недељно локалног карактера – каже Радић. Наша саговорница наводи да по налогу Братислава Гашића многе локалне телевизије по Србији купују напредњаци, а губитке које праве покрива локална самоуправа.

– Телевизије које професионално и непристрасно извештавају, СНС уништава тако што уцењују комитенте да не сарађују са телевизијама које нису под њиховом контролом и што наређује својим локалним самоуправама да таквим телевизијама, попут КТВ-а, не уплати за извршене услуге медијског праћења ни један једини динар, док својим купљеним телевизијама покривају губитке и до 155 милиона динара, као што је учињено са телевизијом Крагујевац – закључује Радић.

Вучић намерава да преузме све медије

– Највећи притисак на слободно новинарство, на нашу медијску кућу и на нас лично управо почиње 2012. године доласком Александра Вучића на власт, лидера због којег смо у време ДС-а били прогоњени јер су он и његови сарадници гостовали на нашој телевизији. Александар Вучић је више од 90 одсто медија ставио под своју контролу методом финансијског исцрпљивања и уценама, а намерава да преузме све медије у Србији – каже Радић.

(извор: данас.рс)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чланови напредног нарко ганга на броду БИА?

5 (10) Кад може Његов брат центром Београда да вози нерегистрован ауди што не би …

Брнабићкина партнерка крстари на броду који је нарко дилер купио БИА док их бејбиситује Жандармерија (фото)

4.3 (9) Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић поставила је на Твитеру фотографије на …

3 Коментара

  1. KAKO BRE DA NAPADATE AV KADJE ON PATRIOTA ERDOGANA BLERA MERKELOVE KAKO DA NAPADATE ČOVEKA KOI ZA SAVETNIKA IMA BLERA VANPIRA I PORODICU KLINTON ZA PRIJATELJE PA ONI SU BONBAMA UNAPREDILI MOSTOVE UNAPREDILI URBANI DEO BEOGRADA GDE JE OD SREĆE DETE NA NOŠI POGINULO OD RADOSTI .KAKO DA NAPANETE AV KADA JE BLER UNAPREDIO I ZGRADU GENERALŠTABA U CENTRU PREDSTONICE IZ GENERAL ŠTABA BIVŠEGSADA SE SE ŠETA SMRT BONBI I URANIJUMA.KAKO DA NAPADATE AV KADA HVALI MURATA ON JE STRATEG MILOŠNEI LAZAR ONI SU MITOVI.KAKO DA NAPADATE AV KOJI POKRADE PENZIJE SA JKRKO BABIĆEM PA ON JE SRBIJU UNAPREIO VEĆINA SU PRED JAMAMA VEČNOSTI.KAKO DA NAPADATE PATRIJOTU KOJI NPADA ŽENE KOJE RAĐAJU SRBSKU DECU JEL KAŽE NAPREDNI DA SAMO HOĆE PARE ,KAKO DA NAPADATE GSPODARA KAD PODRŽAVA GEJOVE ČIJE DUPE RAĐA SRBSKU DEU I LZBEJKE .KAK DA NAPADATE GOSPODARA ČIJA DECA SRBSKA NEZNAJU KOJE PISAC BRANKO RADIČEVIĆ PA NAŠ GOSPODAR UNAPREĐUJE SRBIJU DA JE SKORO NESTALA.ONJE NAPREDAN LUDAK I IZDAJNIK.JA NISAM NI U JEDNOJ PARTIJI .NITI ĆU IKAD BITI .ALI ČUDI ME GDE JE VOJVODA ŠEŠELJ DA PROZBORI NEŠTO ŠTO BI TREBAO NEMA GA PA VOJODA JE PROFESOR PRAVA A UČITELJ IKUM VUČĆU .AV NAGLAŠAVA DA SE SRBIMA NEĆE VIDETI NJEGOVA ODLUKA O KOSOVU PA JEL TO NIJE IZDAJA NEKA MU NAROD PRESUDI NIJE ZASLUŽIO DA ŽIVI .KOSOVO NIJE NJEGOVA DEDOVINA .A B.ĐUTIĆ BOLJE DA ĆUTI NIJE ON ISPRAVAN .SRBIJO JA SAM DA SE SVE SRANKE OD 2000G NIKADA VIŠE NEBIRAJU POKAZALE SU IZDJU RASCCEP PRIVREDE IZDAJU SRBIJE VUČIĆ ĆE ZAVRŠITI SA KOSOVOM .A POSLE ODE SANDŽAK VOJVODINA NIŠ ITD .BRAVO AV AVNETI NAROD METAK DA SE NERAĐAJU IZDAJNIC SRBSTVA.ovo je moje lično mišljenje a sud o vučiću nek donese srbski narod omladina koja je uništena .

  2. Kraljevo je ustalo i protestvovalo zbog istog problema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend