Пожар код Студенице, гори десет хектара шуме

Пожар код Студенице, гори десет хектара шуме

КРАЉЕВО – Пожар који је данас захватио борову шуму у непосредној близини села Камењани у Студеници и даље се шири, а припадницима ватрогасаца и војске који се пешке пробијају до шуме како би локализовали пожар, придружила се и група мештана. Како наводи портал kraljevoonline ватрена стихија се лагано шири ка селу Боровци и варошици Ушће, а гори борова шума изнад села Камењани у атару Аљовићи.

„Због ветра пожар је тешко ставити под контролу, а ватрогасци спречавају да се ватра приближи кућама”, рекао је начелник сектора за ванредне ситуације Рашког округа Радојица Кочовић и додао да се ватра не шири према манастиру Студеница, удаљеном око четири километра од места пожара, већ у супротном смеру у правцу варошице Ушће. (Танјуг)

Ангажовано тридесет ватрогасаца

КРАЉЕВО – Шумски пожар који је данас око 14 сати избио у засеоцима Студенице Камњани и Боровци захватио је за сада око 10 херктара борове шуме. Начелник сектора за ванредне ситуације Рашког округа Радојица Кочовић рекао је за Танјуг да је на гашењу ангажовањо 30 ватрогасаца и осам возила.

„Ангажовали смо ватрогасце из Краљева, Ушћа Рашке и Копаоника. Домаћинаштва за сада нису угрожена али нам проблем праве конфигурација терена и ветрови који дувају. У већем делу ради се о крунском пожару и не може да се процени колико ће времена требати да га ставимо под контролу”, рекао је Кочовић.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Пет миграната ухапшено због подметања пожара у кампу на Лезбосу

Пет миграната ухапшено због подметања пожара у кампу на Лезбосу

Пет миграната је ухапшено у оквиру истраге о пожару у кампу Морија, на грчком острву …

Прво се чула јака детонација: Пожар у државном магацину робних резерви у Лесковцу (видео)

Прво се чула јака детонација: Пожар у државном магацину робних резерви у Лесковцу (видео)

Припадници лесковачке Ватрогасно-спасилачке јединице локализовали су пожар који је данас избио у државном магацину за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *