Насловна / Свет / Хелм / Престаните да СЕРЕТЕ и реципрочне мере против Хрватске да сте увели ОДМАХ!
Престаните да СЕРЕТЕ и реципрочне мере против Хрватске да сте увели ОДМАХ! 1

Престаните да СЕРЕТЕ и реципрочне мере против Хрватске да сте увели ОДМАХ!

Београд протестује због одлуке Загреба да повећа таксе на увоз воћа и поврћа са 12 на 270 евра. Премијерка Брнабић тражи разговор министара пољопривреде две земље. Уколико не дође до договора, захтеваће реакцију Брисела.

Србија је упутила протестну ноту Загребу и тражи да Хрватска одустане од повећања такси на увоз за 22 пута и то по свакој врсти воћа и поврћа. У Загребу такву одлуку бране намером да заштите своју пољопривреду. Како истичу у хрватској привредној комори, на увоз из ЕУ не могу да утичу, али могу на увоз из Србије, Босне и Македоније.

Премијерка Србије Ана Брнабић поручује да ако Београд не може да утиче на Загреб, да ће то моћи Брисел:

„Европска комисија ће, сигурна сам, реаговати јер је ово без даљњег јасна мера која није у складу са ССП, и самим тим Европска комисија (ЕК) ће реаговати, уколико не, не бих говорила о томе. Реч је о кршењу ССП-а и надам се да ћемо наћи решење пре него што реагује ЕК“.

Ова тема наћи ће се и на столу Самита Србије, Црне Горе, Македоније и БИХ у Сарајеву, у понедељак 7. августа. Што се тиче Београда, огласила се и министарка Михајловић:

Извор: Н1

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Завршени преговори о слободној трговини између Србије и Евроазијског економског савеза 11

Завршени преговори о слободној трговини између Србије и Евроазијског економског савеза

Преговори о слободној трговинској зони са Србијом су завршени. Споразум се може потписати у октобру, …

Си Ђинпинг у Риму: Кина жели узајамне трговинске размене и улагања у оба смера 12

Си Ђинпинг у Риму: Кина жели узајамне трговинске размене и улагања у оба смера

Кинески председник је истовремено у Риму обећао да његов амбициозни пројекат „Нови пут свиле“ неће …

4 Коментара

  1. ja mislio mi samostalna i nezavisna drzava a premijerka ce da kuka briselu,umesto da se poveca sva hrvatska roba u srbiji za 22 puta i to odma pre nego sto njihova uredba stupi na snagu da osete gubitak i pre nego sto su nama naneli.tako rade ozbiljne i nezavisne drzave

  2. Prisustvo Hrvata u privredi Srbije 99 prema 1 što Srbi učestvuju u Hrvatskoj, pa nisu u stanju uvesti momentalno kontramere već će Brisel da rešava. Ko zna šta su se dogovorili između sebe. Ništa se ne događa slučajno.

  3. Uvesti odmah kontramere Hrvatskoj. I nasu Privredu I domace proizvode treba zastiti od kojekakvog skarta koji se uvozi

  4. Mi smo lider u regionu! Ne smemo kontra merama da narušimo bratske odnose sa našim susjedom! Moramo, unatoč svemu, po svaku cenu zaštititi Hrvatske proizvode u Srbiji jer je to jedini ispravni put u EU!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *