fbpx

Просечна старост аутомобила у Србији 17 година!

0
(0)

ЕКОЛОЗИ стрепе да ће у Србију стићи „загађивачи“ на четири точка, јер богате земље Европе законима „протерују“ са својих друмова аутомобиле са дизел моторима, а саобраћајни стручњаци кажу да би то подмладило наш возни парк. Одлука моћних земаља Европе покренула је „приче“ о новој најезди „кршева“ на наше ауто-плацеве, па се тако барата и са цифром од 300.000 дизелаша који би у наредним годинама пристигли у Србију из Немачке и Швајцарске.

– У Немачкој има регистрованих више од 45 милиона аутомобила а дизел возила заузимају 31 одсто, а тешко је рећи колики би број могао да заврши на нашим друмовима – каже Драган Шкрњић, председник Еко-клуба Србија организатор „Тесла релија“ еколошких возила.

Европа жури да на разне начине заштити веома угрожену животну средину, па ће велики број тих возила завршити и у Србији. Ипак, без обзира на упозорења еколога, увоз тих половњака значајно би подмладио наш возни парк, чију старост професор Саобраћајног факултета др Милан Вујанић процењује на 17 година.

– Ми, нажалост, немамо могућност да купујемо већи број нових возила па би тако ова, половна, са Запада, боље одржавана и новија него наша, значајно утицала на целокупни возни парк – каже Вујанић.

У Српској асоцијацији увозника нових возила и делова истичу да нико није против увоза половних возила, али сматрају да би неки ред морао да се зна.

– Ова ситуација налаже заштитне мере које Србија треба да предузме док још има времена и на тај начин предупреди еколошку штету која је у најави – сматрају у овој асоцијацији. Већ неколико месеци упозоравамо на погубност неконтролисаног увоза половних возила и њиховог штетног утицаја на еколошку „чистоћу“. Поменуте државе протерују из својих градова све што није стандард „евро 6“ а ми не предузимамо ништа у смислу заштите.

НОвости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

сиромаштво

Немачки медији: У режимским медијима Србија „балкански тигар“, а у ствари каска за читавим регионом

4.3 (18) Србија ће и у новој години имати две економске реалности: у медијима блиским …

Србија као европски лидер по броју особа које живе у ризику од сиромаштва

5 (4) Србија ће и у новој години имати две економске реалности: у медијима блиским …

2 Коментара

  1. Standard ljudi u Srbiji je toliko mali da bi svako vozilo koje je ozbiljnije od trotineta moglo biti tretirano kao luksuz!

  2. o kakvoj ekoloskoj steti mi pricamo kad bi zamenuli starija vozila i vecde zagadjivace za novija vozila i manje zagadjivace? to je dupli benefit i manja zagadjenost u odnosu na ovo sto imamo i veca bezbednost sa novijim vozilima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *