fbpx

Србији 41. место на свету по брзини Интернет протока

0
(0)

НАЈБРЖИ интернет на свету има Сингапур, најспорији Јемен, док је Србија на 41. месту листе од 189 земаља, показало је ново истраживање. Занимљиво је да од земаља некадашње Југославије најспорији интернет има Црна Гора. Словенија је најбоље пласирана од земаља бивше СФРЈ и налази се на 25. месту, следе Хрватска на 40, Србија на 41, Македонија на 59. и Босна и Херцеговина на 61.

Албанија је једина земља из окружења која је слабије рангирана од Црне Горе и налази се на позицији 78, показала су тестирања.

Иначе, током 12 месеци широм света спроведено је више од 63 милиона тестирања брзине интернета. „Даунлодовање“ филма од 7,5 GB у Јемену, земље која је последња на листи и која има просечну брзину од само 0,34 Mbps, потрајало би више од два дана.

Међу 30 земаља са најбржим интернетом углавном су државе Европе и Азије, док је у Африци више од половине земаља са најслабијим перформансама.

„СУПЕРБРЗИНА“

ШВЕДСКА, Тајван, Данска, Холандија и Летонија бележе просечну брзину већу од 30 Mbps, што британска регулаторна агенција за телекомуникације „Офком“ дефинише као „супербрзину“. Истовремено, 139 земаља има просечну брзину интернета испод 10 Mbps, што је, према „Офкому“, минимална брзина која може да одговори потребама типичне породице.

Апликација за маме и тате – преузима контролу над телефоном малишана.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Европска унија у мрачној мисији: Немој да би неко поделио овај текст!

0 (0) Контроверзни Члан 13. Директиве о заштити интелектуалног власништва на интернету, коју је усвојио …

„Мрачни дан за интернет“: Парламент ЕУ изгласао контроверзну реформу ауторских права

0 (0) Парламент ЕУ је гласао за усвајање веома контроверзне одредбе члана 13 којом се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *