Просечни месечни приходи домаћинства за 400 динара мањи од трошкова

0
(0)

Просечни месечни приходи домаћинстава у Србији у новцу и натури у трећем кварталу ове године износили су 63.832 динара и за око 400 динара су мањи од трошкова који су били 64.237 динара, саопштио је данас Републички завод за статистику.

У поређењу са истим кварталом прошле године просечни приходи домаћинства су номинално били већи 3,4 одсто, а расходи за 3,3 одсто, док су у односу на други квартал ове године приходи већи 1,6 одсто, а расходи за 0,3 одсто.

Анкета о потрошњи домаћинстава је показала да највећи удео у приходима имају зараде (49,2 одсто), пензије (32,1 одсто), приходи од пољопривреде, лова и риболова (4,6 одсто), натурална потрошња (3,2 одсто), приходи ван редовног радног односа (2,9 одсто) и примања од социјалног осигурања (2,7 одсто).

У личној потрошњи највећи удео чине трошкови за храну и безалкохолна пића (34,5 одсто) и за становање, воду, електричнуенергију, гас и остала горива (15,4 одсто), затим за транспорт (9,4 одсто), за остале личне предмете и остале услуге (шест одсто), за рекреацију и културу (5,7 одсто), за одећу и обућу (5,4 одсто), за комуникације (5,2 одсто), за алкохолна пића и дуван (пет одсто), за здравље (4,6 одсто) и за опрему за стан и текуће одржавање (4,2 одсто).

У анкети Завода за статистику учествовало је 1.558 домаћинстава.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одакле “Ер Србији” новац за самостално враћање великог дуга

5 (2) Вест да је „Ер Србија“ самостално намирила кредит од чак 57,62 милиона долара, …

Грађани се жале на обрачун камате на кредите у мораторијуму

5 (2) Народна банка Србије објавила је да је добила одређен број притужби грађана, који …

2 Коментара

  1. alo bre, nemoj nas ludim praviti, u ostalom ko si ti. — a ti znas nekoga ko ima 63 832 dinara, pa mu jos fali nekih pisljivih 4oo mesecno. — ja ne znam a ako se takav nadje dacu mu drage volje od mojih 20 iljada. — posle se cudi kad ti zapale kucu.

  2. Prijavljeni statisticki prosecan prihod je tacno 3.6 puta veci od 18 hiljada mesecnog primanja moje porodice. Prosecni prihod mora da je izracunala neka debela odnarodjena SNS bitanga koja sedi u koznoj fotelji, ima placen tropli obrok i platu od 250 hiljada mesecno. Nece jos dugo AV botovi pisati netacne lazne statistike, niti sirotinju i glad prikazivati kao opste blagostanje. Doci ce njima crni petak pa cemo ih goniti i oduzeti im sve sto su pokrali od naroda i drzave Srbije, a onda u zatvor na dugogodisnju robiju na skidanje kilaze i detoksikaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend