Насловна / Србија / Акција прикупљања помоћи за новинара којем је Вучићева мафија запалила кућу
Акција прикупљања помоћи за новинара којем је Вучићева мафија запалила кућу 1

Акција прикупљања помоћи за новинара којем је Вучићева мафија запалила кућу

Славко Ћурувија фондација је позвала новинарске и невладине организације и удружења, као и све друге организације и грађане, да уплатом добротворног прилога што пре се скупи 100.000 динара како би новинар из Гроцке Милана Јовановића могао да купи лекове, инхалатор, апарат за кисеоник, храну и гардеробу.

Акција је покренута преко сајта донације.рс.

„Неко је покушао да убије 70-огодишњег новинара из Гроцке Милана Јовановића, који је писао о корупционашким аферама. Запалили су његову кућу, а живот му је спасила његова супруга. Изгорело им је све. Чак и апарат за кисеоник без којег тешко дише, као и лекови које пије као тежак срчани болесник и астматичар. Потребно је да хитно прикупимо 100.000 динара и првенствено набавимо нови апарат за кисеоник и лекове“, наводе у фондацији Славка Ћурувије.

Покрет центра данас је оценио да је паљење куће локалног новинара портала „Жиг“ Милана Јовановића, покушај убиства новинара и његове супруге.

Нападачима није био довољан „молотовљев коктел“ који су бацили на кућу, већ су запуцали и на кућни праг како би додатно застрашили њега и његову супругу и онемогућили им безбедан излазак из куће, наводи се у саопштењу.

Атмосфера међу политичким неистомишљеницима је на самој граници да буде отровна, насилно понашање се оправдава и на граници је да у друштву постане нешто што се подразумева, истиче се у саопштењу.

Апелујемо на све учеснике јавног живота, посебно политичког и медијског, да се са вербалним, физичким, економским и сваким другим насиљем мора престати. На насиље се не одговара насиљем, а са неиостомишљеницима се расправља, истиче се у саопштењу Покрета.

Један од уредника информативног портала Жиг инфо из Гроцке Жељко Маторчевић изјавио је данас да су и он и његов колега Милан Јовановић којем је ноћас запаљена кућа у нападу непознатих људи, у више наврата пријављивали претње тужилаштву у Београду али да им нико никада није одговорио да ли је истрага спроведена нити да ли је било неких резултата

Данас онлине

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Милан Јовановић: Не осећам се безбедно, ћерка председника општине ми фотографише кућу 11

Милан Јовановић: Не осећам се безбедно, ћерка председника општине ми фотографише кућу

Александар Маринковић и Игор Новаковић, осумњичени за паљење куће новинара Милана Јовановића из Врчина, пуштени …

Отворено писмо Марку Ђурићу који не чује вапаје косовско-метохијских Срба 12

Отворено писмо Марку Ђурићу који не чује вапаје косовско-метохијских Срба

Одговорност за безбедност и егзистенцију моје породице је Ваша. Тражим одговор ко прецртава живе људе? …

Један коментар

  1. a nije li taj curuvija trazio bombardovanje i obrco velike pare kad drugi za leb nemase. — sto reko ludi maric ja ovde nista ne razumem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *