fbpx

Протест против обавезне вакцинације: НЕ експериментима! Наша деца нису проценат!

0
(0)

У знак оштрог ПРОТЕСТ-а због најновијих измена закона о присилној вакцинацији деце и увођења драконских казни родитељима који одбијају послушност, 12. марта 2016. године, на Тргу Републике у 12 часова окупљају се родитељи и грађани да кажу одлучно НЕ, ЕКСПЕРИМЕНТИМА! НАША ДЕЦА НИСУ ПРОЦЕНАТ!

– СТОП присилној вакцинацији! / ЗА слободу избора!
– СТОП застрашивању родитеља! / ЗА информисану одлуку
– СТОП цензури у медијима! / ЗА истину о вакцинацији
– СТОП уценама лекара! / ЗА објективну и независну стручну дебату!

Подсећамо јавност да се континуираним пооштравањем санкција родитељима и изменом Закона о заштити становништва од заразних болести, заправо ради о присилној вакцинацији деце, увођењу нових вакцина, забрани уписа невакцинисане деце у обданишта и школе, претњама социјалних служби одузимањем деце, као и драконским казненим мерама.

Тиме се поступа супротно Уставу Републике Србије, Закону о правима пацијената, као и праву на поштовање породичног живота Европске конвенције о људским правима. Затим ратификованом Међународном пакту о грађанским и политичким правима и ратификованој Конвенцији о заштити људских права и достојанства људског бића у примени биологије и медицине (“Конвенција о људским правима и биомедицини”).

Свесни да је вакцинација контроверзна и компромитована превентивна медицинска мера, боримо се и захтевамо право родитеља/старатеља на слободу избора. У овој проблематици кључно питање треба да буде безбедност вакцина, а не пооштравање казни родитељима због одбијања имунизације.

Сматрамо да вакцинација деце треба да буде на нивоу препоруке здравствених радника са једне стране и са друге информисане одлуке самих родитеља, као што је то случај у већини развијених земаља Европе, а не – законска обавеза.

Желимо да својој деци омогућимо да расту здраво, буду сигурна и имају срећно детињство, подсећамо да су деца НАША, а не државна и зато бескомпромисно захтевамо слободу избора у одлучивању када су њихови животи у питању, њихово здравље и будућност!

Обавештавамо све грађане Србије да ће родитељи у знак протеста новим законским изменама и присилној вакцинацији деце, одржати јавни митинг 12. марта 2016. године у 12ч на Тргу Републике у Београду и овом приликом позивамо вас да нас подржите и да нам се придружите на великом протесту!

На скупу ће се грађанима обратити следећи учесници:

Др Мила Алечковић
Др Јована Стојковић
Владимир Димитријевић, публициста
Весна Веизовић, новинар
Милица Ђурђевић, политиколог
Маја Волк, драматург

Биљана Ђоровић, новинар

УГ „Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију“

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ваљевци спречили шетњу хомосексуалаца градом (видео)

4.6 (116) Ваљевци су данас масовним окупљен спречили шетњу хомосекуалаца градом. У Ваљеву је током …

Русија укида наплату дугова грађана за кирије и комуналије преко приватних извршитеља

5 (1) ДРЖАВНА Дума – доњи дом парламента Руске Федерације – усвојила је закон који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *