Путари под лупом тужилаштва

0
(0)

БЕОГРАД – Полиција и тужилаштво ће проверити приватизације свих путарских предузећа у Србији, као и њихов рад, због индиција да су већину уносних послова добиле фирме иза којих стоји сумњив капитал, речено је данас у надлежним државним институцијама.

Сумња се да су, осим приватизација, нека путарска предузећа послове добијала уз помоћ корупције, мимо прописаних процедура и закона.

Полиција и тужуилаштво оформиће тим за проверавање пословања тих предузећа и током претктивичног поступка утврђивати да ли има кривичне одговорности њихових челних људи.

Случај са путарима отворен је пре годину и по дана хапшењем 15 осумњицених за злоупотребе у изградњи пута у Пожаревцу, између 2005. године и 2007. године, а као вођа групе оптужен је бивши директор „Путева Србије“ Бранко Јоциц.

Неколико дана касније уследила су и хапшења људи из „Нибенс групе“ на челу са Милом Ђурашковићем и седам руководилаца у путарским предузецима из те групе.

Саговорници су потвдили да приватизације путарских предузећа нису биле на првобитном списку који је Европска комисија прошле године доставила Србији – са налогом да се испитају 24 спорне приватизације великих предузећа.

Међу тим спорним приватизацијама били су „Мобтел“, „Југоремедија“, Национална штедионица, „Ц-маркет“, „Шинвоз“, „Срболек“, „Сартид“ и други, и против њих су у току било кривични било преткривични поступци.

Последња приватизација за коју је тражена провера у првом захтеву ЕК обављена је 2007. године, рекао је раније портпарол тужилаштва Томо Зорић.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОСТАВКА! Загорка Доловац је најодговорнија за системску криминализацију Србије, државног апарата и читавог друштва

5 (4) Након што је коначно извирила из вишегодишње медијске илегале обимним интервјуом објављеним у …

Докле ћете ви Срби да ћутите и трпите ове гологузане из Чипуљића да вас возају као мајмуне?!

5 (12) Глобос осигурање, који је од фебруара у власништву функционера СНС Остоје Мијаиловића, бележи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend