Радници Гоше који штрајкују глађу у Ургентном

0
(0)

Четири радника Гоше који већ три дана штрајкују глађу одведени су данас у Ургентни центар на здравствени преглед, рекао је за Инсајдер Милан Вујичић, председник штрајкачког одбора.

Вујичић, који такође штрајкује глађу, напустио је ургентни центар на сопствену одговорност због преговора са руководством фирме. Како наводи за Инсајдер, он и још два члана штрајкачког одбора сутра у 10 часова у Влади Србије имају састанак са министром привреде Гораном Кнежевићем.

„Ја сам тренутно у фабрици, а остале колеге које су у штрајку глађу су и даље у ургентном. Хитна помоћ је дошла да нас прегледа знајући да смо три дана у штрајку. Сутра је заказан састанак са министром Кнежевићем, видећемо да ли ћемо коначно добити успети да се договоримо“, рекао је Вујичић за Инсајдер, додавши да не жели да разговара о детаљима преговора док све не буде готово.

Он је рекао и да ће састанку присуствовати професор радног права Живко Кулић из Републичке агенције за мирно решавање радних спорова који је данас био у Гоши да саветује раднике.

Подсетимо, радници фабрике шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке, која је у жижу јавности доспела пошто је радник те фабрике у марту ове године извршио самоубиство због тешког материјалног стања, у штрајку су скоро четири месеца.

Више од 300 радника Гоше већ три године не прима редовне плате, не уплаћују им се доприноси, нити оверавају здравствене књижице. Истовремено, рачун фирме је од 2014. у блокади због дугова према држави и добављачима. Укупан дуг само према радницима је око 1,8 милиона евра.

Ситуација у Гоши се се додатно закомпликовала након 3. априла када су званично добили нове власнике. Словачка ЖОС Трнава, која је купила Гошу 2007, продала је фирму за 4,2 милиона евра компанији Лиснарт Холдингс Лимитед са Кипра, чији су власници такође пореклом из Словачке.

У Гоши представнике фирме из Никозије још нико није ни видео ни чуо, а радници су за промену власништва сазнали тек претрагом регистра привредних друштава.

Данас онлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

За раднике „Фијата” неће бити посла целог лета

5 (1) Преполовљена тражња на тржиштима Италије и Шпаније, на којима се највише продаје модел …

ПРЕКИД ПРОИЗВОДЊЕ: Радници Фијата од понедељка на плаћеном одсуству

1 (1) РАДНИЦИ компаније „Фијат Kрајслер аутомобили Србија“ у Kрагујевцу од 20. до 31. јула …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend