fbpx

Радници Таково осигурања туже Јоргованку Табаковић

0
(0)

Адвокат Александар Илић је испред 80 радника ликвидираног Таково осигурања послао отворено писмо гувернеру НБС Јоргованки Табаковић које је достављено и народним посланицима у Скупштини Србије, Влади Србије и МУП-у са питањима на која према њиховом мишљењу до сада није одговорено.

Бивши радници Таково осигурања у писму постављају питање како је могуће да као главни разлог за одузимање дозволе буде наведен недостатак техничких резерви, када су оне биле изнад просека на тржишту. Они такође истичу да је гувернер НБС потписала међународни документ у Мексику по коме се свим друштвима дозвољава неиспуњеност техничких резерви од 10 одсто по чему је Таково осигурање било у дозвољеном минусу. Они подсећају и да је те 2014. године када је Такову одузета дозвола ова кућа остварила добит од 487 милиона динара (четири милиона евра).

Они питају гувернера и да ли знала да је Таково осигурање последњих 15 година било увек у врху по квалитету и брзини ликвидираних и исплаћених штета што су подаци које је и сама НБС објављивала.

Они питају и да ли је неко из НБС знао да су шест месеци трајали преговори са немачком компанијом ЕРГО о преузимању Таково осигурања и да ли је ово био начин да се спречи долазак јаке компаније на тржиште услед лобирања конкуренције. Они су запитали и да ли ће гувернер поднети оставку ако се након ликвидације установи да је ликвидациони остатак већи од потребног капитала или гарантне резерве, на крају чак претећи и кривичном пријавом гувернерки.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бивши радници и пензионери ПKБ-а започели блокаду у Падинској Скели

4.2 (5) Бивши радници и пензионери ПKБ корпорације започели су јутрос блокаду управне зграде ПKБ …

Kрагујевачки Фијат тражи додатних 80 дана плаћеног одсуства за раднике

5 (2) Kомпанија „Фијат Kрајслер аутомобили Србија“ тражила је додатних 80 дана плаћеног одсуства за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *