Распродаја: Развојни фонд продаје објекте РБВ

0
(0)

Нови Сад — Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман изјавио је да ће објекти Развојне банке Војводине, које је преузео Развојни фонд Војводине, бити на продају.

Њихова иницијална вредност износи око 6,3 милијарди динара.

Седиште Развојног фонда АПВ биће пресељено у зграду бивше РБВ на Булевару цара Лазара у Новом Саду, док ће нова зграда у Стражиловској улици, али и многи други објекти РБВ-а које је преузео Фонд, бити продати, рекао је Радоман за новосадски „Дневник“.

„Развојни фонд се тренутно организује, у току је пресељење и очекујем да ће у наредном периоду успети да пласира значајна средства у привреду“, навео је Радоман, додајући да се рачуна да ће то иницијално бити око 6,3 милијарди динара, колика је вредност објеката који ће бити понуђени на продају и потраживања РБВ-а која могу да се наплате. 

Он је казао да је вредност објеката којима располаже Развојни фонд процењена на око две милијарде динара, те да потраживања износе више од четири милијарде динара. 

Радоман је рекао да је за директора новоформираног Развојног фонда Војводине именован Горан Ходоба, један од руководилаца Развојне банке Војводине која је пре неколико дана угашена пошто је део њених потраживања преузела Поштанска штедионица. 

Радоман није могао да каже када ће бити заказан нови термин за конституисање радне групе која треба да припреми Нацрт закона о финансирању Војводине, пошто је ресорни министар Млађан Динкић отказао седницу првобитно заказану за 8. април. 

Он је рекао да је покрајинску владу министар, који је иначе на челу те радне групе у коју су укључени и представници Покрајине, „само обавестио да је тај састанак одложен до даљег и без додатног коментара“. 

Динкић је, међутим, новинарима у Новом Саду у недељу казао да је одлуку о одлагању седнице радне групе донео због предлога Декларације о заштити уставних и законских права Војводине, који је оценио „непотребним и контрапродуктивним“. 

Па је, како је навео, израду закона о финансирању АПВ одложио „док се страсти не смире”.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

4.8 (5) Бизнисмени са севера Kосова Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић, заједно са …

ПАМЕТНИ СРЕДИО! Етихад за 49% Ер Србије платио 40 милиона €, па сада продао Србији 31% за 100 милиона €

4.5 (11) Србија је 2013. године, компанији „Етихад“ из Уједињених Арапских Емирата продала 49% удела …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend