РЕКОРД У УГРАЂИВАЊУ! Вучић хоће јарболе од 1.000 долара ДА ПЛАТЕ 100 ПУТА ВИШЕ!

0
(0)

На предлог председника Србије, из буџета ће бити издвојен новац за 11 јарбола. Један ће бити висок 120 метара, док ће осталих 10 бити висине 30 метара.

Како музичка, светлећа фонтана на Славији није довољна атракција за Београд, челници државе (на челу са председником Александром Вучићем) одлучили су се за изградњу још једног симбола града, али и целе Србије који ће нас дебело коштати.

На музичку фонтану издвојено је “тричавих” два милиона евра који су могли да спасу живот деци која се лече путем СМС-а, обезбеде оброк и услове за живот најугроженијима, помогну перспективним младим људима који све више напуштају нашу “уређену” државу. Могло се почети од реновирања, на пример, Универзитетске дечије клинике Тиршова, која прилично руинирана и стара, представља тотални контраст модерној фонтани у чијој се близини налази.

Ипак, било је битније привући туристе који музичкој фонтани, бледој копији оних спектакуларних које се налазе широм света, не могу ни да приђу.

Како тај издатак није довољан, а новца очигледно има на претек, добићемо још један препознатљиви симбол, за чију изградњу ће бити издвојено чак 3 милиона евра. На предлог председника Србије, из буџета ће бити издвојен новац за 11 јарбола. Један ће бити висок 120 метара, док ће осталих 10 бити висине 30 метара.

Дакле, од пролећа 2018. Ушће ће красити јарбол висок 120 метара са српском тробојком, као подсетник на узалуд потрошен новац који је могао да обезбеди егзистенцију, лечење, школовање или оброк многим грађанима Србије.

Оно што свакако највише забрињава, јесте реална цена овог “чуда”. Наиме, на сајту Алибаба, јарбол величине 30 метара кошта само 1.000 долара. Па какав чудотворне јарболе ћемо ми имати када ће нас коштати укупно 3 милиона евра? Да ли ће и он имати неке специјалне функције као фонтана, или служи само да се извуку паре из џепова ионако напаћеног народа?

До сада јарболи компаније “Спарко”, украсили су многе светске градове попут Сингапура, Дубајија, Кувајта и Туркменистана. Земље већих и неупоредиво бољих могућности од Србије, одлучиле су се за изградњу скромнијег јарбола са заставом државе. Јер, да се не лажемо он и нема неку специјалну функцију, па због чега бацати толики новац који се може искористити на милион других, паметнијих начина. Узгред, јарболу са Алибабе, нисмо могли да пронађемо ману.

Ко и због чега има интерес за издатак који Србија тренутно себи не може да приушти? Да ли и када ће болесни, сиромашни, млади и талентовани бити приоритет ове државе? У чији џеп одлазе паре грађана Србије? Много питања, остаје без одговора. Једино што још увек тиња је нада, да ће барем некада приоритет бити решавање реалних проблема.

Међутим председник Србије јесте у праву кад каже да ће јарбол бити симбол града. Биће симбол све деце, болница, сиромашних и угрожених чији је бољитак замењен непотребном “атракцијом”, на коју после три дана нећемо више ни обраћати пажњу.

ИЗВОР: ЕСПРЕСО.РС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић решио да ухапси себе, бату Андреја и читав главни одбор напредних лопова и сецикеса (видео)

5 (4) Председник Србије Алекдандар Вучић огласио се данас са свог Инстаграм профила „будућностсрбијеав“ и …

Где нас је довела Вучићева власт: Редови за бесплатну храну у Београду (видео, фото)

4.3 (4) Током викенда колектив „Солидарна кухиња“ кувао је и делио храну у Београду за …

Један коментар

  1. Malo je 11 komada. Trebaće nam ih mnogo više kad kucne čas. Mada, kad bolje razmislim, s obzirom da su visoki, možda možemo nešto da zbudžimo, pa da ide dva ili više na jedan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend