Режим годинама крије истину о осиромашеном уранију који је НАТО бацио на Србију уз помоћ Танјуга и остатка квислиншких медија!

0
(0)

Агенција Танјуг вероватно је пробила све могуће рекорде у кашњењу преносећи текст који су „Вести“ објавиле пре више од пет година. Реч је о серији разговора вођеним у Женеви са америчким новинарем Робертом Парсонсом који је својевремено открио и објавио цензурисани извештај УН о еколошким последицама бомбардовања бивше СРЈ.

У српским и косовским медијима јуче је то била једна од вести дана. У протеклих пет година на интернет форумима и сајтовима нашироко је преношен овај серијал „Вести“ о сакривеном извештају УН у чију смо папирну верзију, која једино постоји, имали увид. Пре неколико дана, 28. фебруара, сајт инсербиа.инфо/феб објавио је резимирану верзију на енглеском језику. Одатле су је одмах преузели косовски медији, а тек од њих га је јуче преузела агенција Тањуг. Тако је Тањуг са више од пет година закашњења преко косовских медија објавио откриће „Вести“.

Закашњење агенције Танјуг само по себи заслужује да буде тема новинарског текста јер најбоље илуструје оно што бисмо могли да назовемо балканским апсурдом.

Наиме, наша серија текстова под заједничким наднасловом ЕКСКЛУЗИВНО – АМЕРИЧКИ НОВИНАР РОБЕРТ ПАРСОНС ОБЕЛОДАНИО „ВЕСТИМА“ САКРИВЕНИ ИЗВЕШТАЈ УН објављена је од 15. до 20. децембра 2008. године у пет наставака.

Поуздано знамо да је Тањуг добио извештај о нашем тексту, али га тада није објавио из непознатих професионалних разлога. Та агенција није пренела ни наш наредни текст на сличну тему објављен 2009. године и поред тога што је из Тањугове дописничке мреже на уреднички сто пристигао извештај о томе.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић наоружавао терористичку организацију Хезболах српским оружјем

4.7 (3) Европски тинк-тенк Мена воч открива документе са детаљима о куповини српског наоружања Катар …

На претњу Путиновој безбедности руски стратешки бомбардери били спремни да збришу Лондон

5 (4) * Док су Владимир Путин и Александар Лукашенко разговарали у Сочију – над …

3 Коментара

  1. То само наша го… могу да (не)ураде! Ето колико их је брига за народ и државу.

  2. Evo sad ovde U Rimskim bivim Rudnicima u Selo BABAE KOD SOPOTA Aktivirali jedno okno Tunela Pecine, OGRADILI ZABRANJEMO SNIMANE I PRILAZ Nesta Dovoze i Skladiste dali Uranijum, Zivu Olovo ili sta Prilaz Zabranjen, toje ovde Kod SOPOTA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *