Русија: Радикалније против нарко-мафије

0
(0)

Због великог раста производње наркотика у Авганистану, Русија намерава да после одласка Американаца и њихових саветника из те земље 2014. године предузме радикалније мере како би зауставила тај крвави бизнис. Москва жели не само да боље контролише јужне границе него и да уништи плантаже мака као и складишта и лабораторије у којима се производи хероин у Авганистану.

Интересантно је да је производња наркотика у Авганистану од доласка Американаца и њихових савезника порасла чак 40 пута. Од тог хероина, процењује се, живот је изгубило најмање милион људи.

За нови план борбе против наркотика Русија има сагласност Казахстана и Таџикистана као и других савезника у средњој Азији. Прошлонедељна Међународна конференција у Москви која се бавила нелегалном трговином наркотика истакла је оно што Руси стално потенцирају, да је једна земља сама не може да победи то зло и да је неопходна велика инернационална коалиција за тако нешто.

Председник Академије за изучавање геополитичких проблема генерал-пуковник Леонид Ивашов сматра да се паралелно са уништавањем лабораторија и складишта мора спровести и програм хуманитарне и економске помоћи. Јер, чињеница је да многи у Авганистану живе од мака и наркотика. Генерал Леонид Ивашов сматра да је неопходно отварање радних места како би људи који раде на пољима мака могли да се „преселе“. То је једини начин да се добије рат против нарко-бизниса.

AFGHAN_Tajik_map

ЗАЈЕДНИЧКИ ПЛАН

На међународном скупу одржаном у априлу у Москви генерал Виктор Иванов, председник руског Комитета за борбу против наркотика, говорио је да Русија, Иран и Пакистан морају да направе план заједно са Авганистаном, када је шверц наркотика у питању. Јер, у противном, хероин из Авганистана ће све више стизати на север.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Њемачке пословне вијести: Велики савез Енглеске и Турске поприма контуре

5 (3) Њемачке пословне вијести су у протеклих 12 мјесеци више пута указивале на обрисе …

Зашто је осуђен О. Платонов – Изводи из његове књиге „Тајна историја масонства“ (2)

0 (0) Глава 18 Издаја војне команде. – Цар – заробљеник генерала Рузскога. – Одречење …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend