Руски нуклеарни физичар Игор Острецов: Светска елита ће бити уништена

5
(2)

После Октобарске револуције, али и током читавог ХХ века, функција Совјетског Савеза била је да се добије на времену и да се под његовим скутима ојача трећи свет

Запад је `70-тих година схватио да је СССР препрека реализација сценарија «златне милијарде». У САД-у је постављен споменик на коме је написано да у свету треба да живи 500 милиона људи. Да није било Совјетског Савеза, Запад би већ одавно истребио све «непотребне»

Више није могуће да буде уништен трећи свет, односно сиромашни део човечанства. Што значи да ће богати бити уништени, што се тренутно и дешава

Источни део САД 40 одсто електричне енергије добија из атомске енергије. Ако не буду добијали руски уран, за годину дана ни Сједињених Држава неће бити

* Америка има 100 атомских блокова за производњу струје: 50 блокова радило на обогаћеном урану из Краснокаменска, а осталих 50 на урану из нуклеарних бојевих глава. Кад би престали да троше уран из бомби, тих 50 блокова САД би морале да затворе. А управо Јапан има 50 блокова. Зато су и изазвали експлозије у Фукушини и затворили јапанске блокове

___________________________________________________________________

ИГОР Острецов, доктор техничких наука, експерт за нуклеарну физику и атомску енергетику, дао је ових дана интервју који је у руској јавности подигао прашину.

Фракти преносе највежније делове тог интервјуа.

* Предлажем да разговор започнемо најболнијим питањем. Зашто се распао Совјетски Савез?

         — Оснивањем СССР-а био је решен главни проблем – спречена је реализација сценарија «златне милијарде» који је био подстакнут растом становника на земљи због енергетског дефицита. После Октобарске револуције, али и током читавог ХХ века, функција Совјетског Савеза била је да се добије на времену и да се под његовим скутима ојача трећи свет.

Кроз распад Совјетског Савеза специјално је био постављен принцип да човечанство одустане од демократског тражења нових технологија у условима када су само богати рентабилни. Ово називам технолошком фазом развоја. Када се она завршила, Запад поступа уобичајено: долази код ’Индијанаца’ и истребљује их. Тако је било у Америци, Африци, Аустралији… И проблема више нема.

И сам Карл Маркс је своје радове писао за Западну Европу, где његове идеје нису наишле на пријем. Зато су прихваћене у Русији, међутим испоставило се да Марксова теорија није тачна: до промена у социјалној структури није могло да дође због борбе између богатих и сиромашних, већ због тога што је завршена технолошка фаза развоја разума.

         * То је била његова грешка?

         — Да, али до почетка XXI века још нису била решена сва технолошка питања. Запад је `70-тих година схватио да је СССР препрека реализација сценарија «златне милијарде». У САД-у је постављен споменик на коме је написано да у свету треба да живи 500 милиона људи. Да није било Совјетског Савеза, Запад би већ одавно истребио све «непотребне».

         * Зар већ не сече?

         — Кину баш не може да посече (говори уз осмех). «Златна милијарда» се пита да ли да ликвидира 100 милиона богатих или 7 милијарди сиромашних људи? Увек сам говорио да се сценарио «златне милијарде» не уклапа у општу шему развоја планете. Зато су у прелазнима периодима била предвиђена тројица великих вођа – Лењињ, Стаљин и Јељцин…

         * Јељцин? Велики вођа?

          — Објаснићу зашто. Одустајање од сценарија «златне милијарде» је само прва етапа. У суштини, требало је да буде ликвидирана било каква елитарност, односно није требало да постоје било какве елите.

         * Оне које су алтернатива Западу или елите саме по себи?

         — Генерално, било какве елите. Само су биле потребне финансијеске елите и у технолошкој фази развоја. У њиховој сенци била је права интелигенција која је развијала науку. А кад се спознају технолошке основе – елите не треба да постоје. Совјетски Савез је такође био елитистички систем.

То јест: Лењин и Стаљин су решили један задатак – створили су СССР који је помогао успону трећег света. Зато сада више није могуће да буде уништен трећи свет, односно сиромашни део човечанства. Што значи да ће богати бити уништени, што се тренутно и дешава.

Јељцин је решио принципијелни задатак – уништио је елиту. Наравно да он ништа није схватао. Али, молим вас да разумете да се догађаји таквих размера не одигравају вољом неке будалетине. Они су записани у аналима самог пројекта. Током уништавања СССР-а морала је да буде уништена и совјетска елита која је у том моменту већ била трула. Чим је престао лов на њу – она је одмах почела да трули. Њу нису угушили у крви само зато што је совјетска елита била продуктивна и зато што је решавала принципијелне задатке.

Уместо ње, Јељцин је створио елиту коју ће да уништавају на најсуровији начин. Према њој нико неће имати милости.

         * Да ли се крећемо према глобалној диктатури?

         — Да, диктатури вишег разума. Тамо ће дејствовати закони Твроца и ништа више. Треба спознати законе тог света у социјалној сфери и по њима живети. Док тако не буде, наставиће се крвопролиће, а у завршној фази ће пасти и крв елите.

Совјетска елита је интензивно трулила. До краја века она је апсолутно иструлила. Међутим, Совјетски Савез је у технолошком погледу у много чему био испред САД-а, посебно у фундаменталним стварима. Американци су били лидери само у сервисним пословима.

         * У којим је гранама СССР био лидер?

         — У атомској енергетици. На пример, управо смо ми створили ефикасан систем обогаћивања урана, док САД нису. Оне су пошле погрешним путем да би крајем века њихове технологије постале нерентабилне. Обзиром да имају недовољне количине урана и да је бесмислено да поново стварају ту индустрију, Американци су свој улог ставили на уништење СССР-а. И, после распада Совјетског Савеза прво што су потписали био је споразум Гора и Черномирдина о испорукама руског урана у САД.

Источни део САД 40 одсто електричне енергије добија из атомске енергије. Ако не буду добијали руски уран, за годину дана ни Сједињених Држава неће бити.

         *Да ли још негде купују уран осим у Русији?

         — Немају где. Русија има 50 одсто светске производње по најефикаснијим технологијама.

Шта је основна противречност између САД-а и Кине? Људи често говоре разне глупости поводом енергетике, зато што не виде фундаменталну ствар. У московској диплоамтској академији (МГИМО) сам 2005. рекао: «Основна светска противречност је у томе што један Кинез троши једну тону горива, а Американац 16».

Преко пута мене седео је Немац, аташе за науку. Добацио је: «Не, Американац троши 20 тона горива, а ми, Немци, само 4−5 тона».

Рекао сам му: «Хвала. Разумем ток вашим мисли». А он ме упитао: «Који излаз видите из овакве ситуације?» Одговорио сам му: «Исти као и ви – уништење социјално-економске инфреструктуре Сједињених Држава». Немац је само спустио главу. А присутни професори академије су поскочили до плафона. Отад ме више нису звали (осмех).

Нове енергетске технологије су устројене тако да њихово освајање  Запад увек уништава. Ево, од 1996. године покушавам да прогурам енергетску технологију која нема алтернативу и која треба да функционише у XXI веку. Што се више буде одлагала њена примена, то ће се више крви пролити.

         * Шта ви нудите?

         — Предлажем да се не цепа уран 35, ког је веома мало, већ уран 38. Имам готов патент. Кад су то сазнали, Американци су нам такође урадили патент, али за војну примену. Издвојили су 70 милиона долара. Нисам хтео на томе да радим, послао сам свог сарадника. Помислио сам ако почнем да радим за Американце, онда ћу тај уговор да урадим за читав свет. Све досад нам бране да то радимо.

         * Ко вам брани?

          — Наши – највиша власт у земљи. А у суштини то забрањују Американци које ми слушамо. Зашто су склонили Дворковича? Па зато што је рекао да је «највећи приоритет Русије финансијска стабилност САД, а највиши приоритет Американаца – стабилност Русије». Ако Русије не буде, Американци ће пропасти за годину дана.

         * Због урана?

         — Да. У својој пракси сам имао и овакву епизоду. Познаница ме је позвала на један догађај. Тамо је седео неки мушкарац. Одмах ми је било јасно да је реч о агенту ЦИА. Он ми каже: «Ја сам бизнисмен, препоручите ми посао у Југо-источној Азији?»

Кажем му: «Не. Замислите да смо нас двојица Обамини саветници. Шта бисмо му препоручили? Да исто оно што је урадио у Фукушими уради и у Персијском заливу. Да уништи нафтну индустрију, а цене нафте ће скочити до неба. А све земље у развоју ће бити уништене, док ће САД потрајати још две године на својим шкриљцима и командовати парадом».

Очи су му испале јер није могао да разуме зашто Бела кућа још увек то није урадила. Објаснићу: «Још 2005. године сам рекао Кинезима: ако вам Америка досади, пошаљите милион људи у Забајкалски крај тамо се у Краснокаменску налази фабрика за обогаћивање урана. Демонтирајте је и кроз годину дана САД више неће да постоје» (смеје се).

Читав светски бизнис се заснива на фабрици у Краснокаменску. Саградили су га поред Кине, што је могуће даље од Запада. Код нас, у европском делу Русије, 40 одсто електроенергије се производи у нуклеарним електранама. И ми ћемо бити готови.

Међутим, Запад мора бити уништен зато што има финансијску елиту која не решава продуктивне задатке. Основни задатак човечанства није да ждере, већ да развија разум. Људе очекују веома компликовани задаци.

         * Кажете да су Американци организовали експлозије у Фукушими. Где је ту логика?

         — Програм Гор-Черномирдине је завршен. У фабрикама није било обогаћеног урана. Програм Русије и САД-а претпоставља испоруке урана извађеног из бојевих глава и прерађеног. Педесет одсто америчких нуклеарки ради на гориву из завода у Краснокаменску, а остатак од 50 одсто на рачун бојевих глава. Американци су се одавно спремили. Створили су залихе. И 2011. године су изазвали хаварију на Фукушими. Чак сам на ову тему објавио рад у рецензурисаном научном часопису.

         * Ипак су је дигли у ваздух?

— Бројне чињенице то потврђују. Прво, Кина је ово потврдила одмах после експлозије. Они су рекли да су Јапанци обавили неуспео и неодобрен тест атомске бомбе како би ушли у нуклеарни клуб. Токио је иамо забрану да после рата уђе у нуклеарни клуб, али низ земаља је већ прекршио дату забрану.

Друго, Немци и Французи су објавили да су регистровали радиоактвност. Треће, тамо је посада америчког брода имала дообуку. Суде се и дан данас, али о томе скоро нико не говори. Брод је био у близини епицентра. Четврто, у свом чланку сам објавио сеизмичке карте.

Наводно се експлозија догодила због квара на дизел генераторима. Војска је оперативно допремила генераторе које није могла да прикључи због погрешних конектора. Како ради ујка Сем: сам плете и кида мрежу. А Јапанци то кобајаги нису знали.

         * Дакле, та верзија није одржива…

         — Наравно. У свету су било само три велике несреће, од којих је једна догодила код Американаца из чисте глупости. Несрећа на нуклеарки острво Три Миље 1979. године. Они су из глупости истопили свој реактор.

Друге две хаварије су биле дело људске руке – Чернобиљ и Фукушима. Јапанци сваки атомски блок дуплирају са топлотним и они се аутоматски укључују. Јапан је упао у тешку финансијску кризу и почео да тражи решење како би укључио овај капацитет. Дозволили су му. Након несреће у Фукушими Споразум Гор-Черномирдин био је продужен до 2017. године. Да ли је он истекао, не знам, јер немам података.

А даље су могли да искључују било где у Украјини или Кореји. Међутим, Кина је одмах упозорила да не праве хаос по Корејском полуострву. Сад ће највероватније почети да искључују по Украјини.

         * Мислите да ће прекидати рад нуклеарки?

         — Да, јер у Украјини 52 одсто струје долази из нуклеарки.

         * А преостали уран ће извести у САД?

         — Да наравно. Производњу у Украјини ради америчка компанија Westinghouse, а чији је уран у тим радионицама?

         * Руски јер…

         — Разуме се. Зато са Украјином никад нећемо изаћи на крај. Треба им рећи: ако сутра не склоните Порошенка више нише нема испорука урана из Русије. То нико не може да схвати. Све сами глупани. Навнодно Westinghouse-у Иран испоручује, а они у САД немају ни за једну… (осмех). Сав уран је из Русије. Све је врло једноставно ако људима кажете истину.

         * То је јасно. А зашто су САД удариле на Јапан?

         — Америка има 100 блокова: 50 блокова је радило на обогаћеном урану из Краснокаменска, а остатак од 50 одсто на урану из нуклеарних бојевих глава. Кад би престали да троше уран из бомби, тих 50 америчких блокова би морали да затворе. А управо Јапан има 50 блокова. Зато су и затворили јапанске блокове.

         * Јапанци такође купују уран у Русији?

         — Јапан треба посматрати изоловано. Могу само да кажем да Русија учествује са 50 одсто на светком тржишту урана. Примера ради, Енглеска и Француска имају свој уран. Макрон је недавно изјавио да укида атомску енергију. Зато што је Кина већ ставила шапу на Африку, а Француска добија уран из Африке. Пета република добија више од 72 одсто струје из нуклеарки. Тамо се назире катастрофа јер Французи кроз неко време више неће добијати уран из Африке…

Превео: Горан ШИМПРАГА

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Весић и екипа уништили Трг Републике у Београду (фото)

3.6 (7) Трг Републике пре и након реконструкције. Горња слика, пре. Доња, након реконструкције. Да …

Невреме и болест уништили 80 одсто рода малине и купине, произвођачи траже помоћ државе

0 (0) Председник Асоцијације произвођача малина и купина Србије Добривоје Радовић рекао је данас да …

Један коментар

  1. Bravo ima smisla treba Putin da im zavrne slavine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend