Насловна / Свет / Европа / СТРАХ ОД НОВЕ КЊИГЕ О ВАТИКАНУ: 80 одсто свештеника хомосексуалци
СТРАХ ОД НОВЕ КЊИГЕ О ВАТИКАНУ: 80 одсто свештеника хомосексуалци 1

СТРАХ ОД НОВЕ КЊИГЕ О ВАТИКАНУ: 80 одсто свештеника хомосексуалци

Према детаљима из шокантне књиге која ће бити објављена следеће седмице, неки од најстаријих клерика у Римокатоличкој цркви, који су гласно нападали хомосексуалност, и сами су имали склоност према мушкарцима

Наиме, 80 одсто свештеника који делују у Ватикану има хомосексуалне склоности. Међутим, то не подразумева да су они били нужно сексуално активни, тврди се у књизи оригиналног назива „In the Closet of the Vatican“, која тек треба да буде објављена, пише Б92.

Књига од 570 страница, коју је француски новинар и писац Фредерик Мартел припремао четири године, „запањујућа је прича о корупцији и лицемерју у срцу Ватикана“, наводи се у опису њеног издавача.

Наиме, следеће среде књига се објављује на осам светских језика у 20 земаља, што се подудара с даном отварања велике конференције у Ватикану о сексуалном злостављању, на коју су позвани бискупи из целог света.

Аутор је открио да су неки хомосексуални свештеници прихватили своју сексуалност и да су поједини држали у тајности своју сексуалну оријентацију, док су се други повремено виђали, излажући се ризику. Међутим, неки су целог живота порицали своју сексуалну склоност, наводи се у књизи.

Иако књига не повезује хомосексуалност са сексуалним злостављањем деце, Мартел у књизи описује да су поједини свештеници учени да не осуђују злостављање и самим тим су поједине жртве сексуалних напада и по неколико деценија ћутале о тортурама кроз које су пролазиле, преноси „Гардијан“.

Спутник

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

ПОГЛЕД С ИСТОКА: Мило Ђукановић решио да поунијати Црногорце! 11

ПОГЛЕД С ИСТОКА: Мило Ђукановић решио да поунијати Црногорце!

Док Српску православну цркву третира као главног непријатеља Црне Горе, Мило Ђукановић позива папу да …

Све гласније захтеви за смену папе Франциска због толерисање масовне педофилије у Католичкој цркви 14

Све гласније захтеви за смену папе Франциска због толерисање масовне педофилије у Католичкој цркви

* Карло ВИГАНО тврди да је Францисков претходник – Бенедикт Шеснаести – америчком епископу Теодору …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *