Са Агроживом нестаће и Житиште

Са Агроживом нестаће и Житиште

0
(0)

Зрењанин — Председник Самосталног синдиката Агрожива Бранко Надаждин затражио је од општине Житиште, Влада Војводине и Србије да помогну у очувању имовине те компаније.

Позвао је те институције и да спрече продају делова фирми у стечају, јер ће у супротном егзистетнција великог броја људи бити угрожена.

„Компанија Агрожив ове године слави 30 година рада, током кога је била понос српског живинарства. Процеси дезинтеграције у нашој компанији прете апсолутним урушавањем система“, казао је Надаждин.

Агрожив је од 2010. године у власништву Србијагаса, а пре тога пословао је са тридесетак повезаних и зависних друштава. Сви потребни капацитети за одвијање процеса производње били су у власништву тих повезаних и зависних друштава.

Он је оценио да је несхватљиво да се систем какав је Агрожив, сваким даном урушава, а да су „накарадним стечајним поступцима“ радници дошли у ситуацију да моле за живот компаније од које зависи 1.250 запослених и њихових породица. 

Надаждин је указао да је тренутно најважније зауставити продају Живиноплус у стечају, која је заказана за 10. април и истакао да је Агрожив једини извор егзистенције у општини Житиште, која је једна од најнеразвијенијих у Србији. 

„Када су продате прве три фарме, добили смо обећање од Републичке и Покрајинске Владе, да до коначног решења питања Агрожива неће бити даље дезинтеграције компаније. Међутим, убрзо након тога били смо сведоци поновних атака на нашу имовину, јер су 21. марта продате две нове фарме“, истакао је он. 

Радници од нове Владе Србије очекују да се, заједно са власником компаније Србијагасом, донесе трајно решење које би обезбедило несметано функционисање Агрожива, без обзира на то хоће ли то бити стратешко партнерсво, или неки други модел. 

Надаждин је навео да компанија тренутно ради, и да су сви запослени на својим радним местима, упркос многобројним проблемима и великој неизвесности којој су изложени. 

Продаја Живиноплуса била је заказана за 12. март, али је до одлагања продаје заказане за 12. март дошло пошто ниједан потенцијални купац није уплатио депозит до предвидјеног рока.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИНТЕРВЈУ: Момчило Алимпић - Рио тинто хоће живе да нас сахрани?! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Момчило Алимпић – Рио тинто хоће живе да нас сахрани?! (видео)

5 (2) Гост Славија инфо био је Момчило Алимпић из удружења грађана Заштитимо Јадар и …

Брнабић: Србија наручила 15 милиона вакцина

Брнабић: Србија наручила 15 милиона вакцина

4.3 (6) Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да интересовање за вакцинацију не јењава …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend