четвртак , март 22 2018

Са радом почиње напредна ОЗНА

Одбор Скупштине Србије за контролу служби безбедности подржао је измене и допуне Закона о Безбедносно-информативној агенцији, уз оштро противљење посланика Демократке странке Радослава Милојичића, који је напустио седницу.

 Милојичић је на почетку седнице рекао да се тим законским изменама омогућава Српској напредној странци (СНС) да стави БИА под потпуну контролу и да је то лоше по све грађане, а што су посланици СНС оценили као полтички перформанс.

Посланик ДС-а је, пре него што је напустио седницу Одбора, негодовао и што директор БИА Братислав Гашић не присуствује седници, већ је послао саветника.

Милојичић је рекао и да је предложеним законим изменама Гашићу омогућено дискреционо право да запосли кога хоће, наводећи могућност да међу њиима буде и „50 ботова СНС“.

Председник Одбора Игор Бекчић више пута је покушао да прекине Милојичића уз позив да говори о дневном реду седнице, тако да је посланик ДС, тврдећи да износи политички став, после извесног времана напустио седницу.

Бекчић је рекао и да је било јасно да је посланик ДС „желео да опструише рад Одбора“, док је посланик СНС Владимир Ђукановић оценио да је Милојичић извео политички перформанс.

Ђукановић је напоменуо и да је тај перформанс изведен у договору с појединим телевизијама како би снимили оно што је посланик ДС говорио.

Он је одбацио ставове Милојичића, истакавши да је због грађана неопходно да се јасно каже о чему се ради.

Изменама и допунама Закона о БИА превиђено је да акт о систематизацији и уређењу радних места доноси њен директор уз претходну сагласност Владе Србије.

Тим изменама предвиђено да се актом који доноси директор БИА, утврђују организационе јединице, послови који се у њима обављају, начин руковођења, овлашћења и одговорности руководилаца, унутрашња контрола и интерна ревизија.

Н1

Актуелно

Монтенегрински АНБ припремао терен за дестабилизацију Србије

Поједине безбједносне структуре Црне Горе, тачније из АНБ-а, као и овдашњи криминални миље, учествовао је …

КУРЦОГЛАВА НАТО екипа са купљеним дипломама коментарише ПВО оружје

Ракетни систем С-300 је прилично застарео и скуп, а уколико би Србија хтела у потпуности …

Један коментар

  1. Oni ne shvataju da kopaju sebi grob. Neće dugo proći, pašće s vlasti a sve što su doneli da sebe održe na vlasti, okrenuće se protiv njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons