Са радом почиње напредна ОЗНА

Одбор Скупштине Србије за контролу служби безбедности подржао је измене и допуне Закона о Безбедносно-информативној агенцији, уз оштро противљење посланика Демократке странке Радослава Милојичића, који је напустио седницу.

 Милојичић је на почетку седнице рекао да се тим законским изменама омогућава Српској напредној странци (СНС) да стави БИА под потпуну контролу и да је то лоше по све грађане, а што су посланици СНС оценили као полтички перформанс.

Посланик ДС-а је, пре него што је напустио седницу Одбора, негодовао и што директор БИА Братислав Гашић не присуствује седници, већ је послао саветника.

Милојичић је рекао и да је предложеним законим изменама Гашићу омогућено дискреционо право да запосли кога хоће, наводећи могућност да међу њиима буде и „50 ботова СНС“.

Председник Одбора Игор Бекчић више пута је покушао да прекине Милојичића уз позив да говори о дневном реду седнице, тако да је посланик ДС, тврдећи да износи политички став, после извесног времана напустио седницу.

Бекчић је рекао и да је било јасно да је посланик ДС „желео да опструише рад Одбора“, док је посланик СНС Владимир Ђукановић оценио да је Милојичић извео политички перформанс.

Ђукановић је напоменуо и да је тај перформанс изведен у договору с појединим телевизијама како би снимили оно што је посланик ДС говорио.

Он је одбацио ставове Милојичића, истакавши да је због грађана неопходно да се јасно каже о чему се ради.

Изменама и допунама Закона о БИА превиђено је да акт о систематизацији и уређењу радних места доноси њен директор уз претходну сагласност Владе Србије.

Тим изменама предвиђено да се актом који доноси директор БИА, утврђују организационе јединице, послови који се у њима обављају, начин руковођења, овлашћења и одговорности руководилаца, унутрашња контрола и интерна ревизија.

Н1

Актуелно

Братислав Гашић и Звонко Веселиновић стоје иза градње у НАЦИОНАЛНИМ ПАРKОВИМА на Kопаонику и Голији?!

Иза дивље градње на Kопаонику и на Голији стоје људи повезани са владајућом СНС као …

БИА и Вучићева мрежа криминалаца (видео)

Сви Вучићеви државни и парадржавни криминалци повезани су на овај или онај начин са Безбедносно …

Један коментар

  1. Oni ne shvataju da kopaju sebi grob. Neće dugo proći, pašće s vlasti a sve što su doneli da sebe održe na vlasti, okrenuće se protiv njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons