Сада је и научно доказано! Жене звоцањем скраћују мушкарцима живот

0
(0)

Истраживање које је спроведено у Данској обухватило је 9.857 мушкараца и жена старости од 36 до 52 године, показало је да постоји повишена стопа умирања мушкараца у везама или браковима у којима постоје чести конфликти узроковани од стране жена.

Наиме, њих 315 умрло је од стреса за који се претпоставља да је настао због свађе са партнером. Такође, због незадовољавајућег заједничког живота истраживање је показало да је код мушкараца средњих година повећан ризик од смрти чак три пута.

“Мушкарци, за разлику од жена, имају мање особа са којима могу да дијеле своје бриге. Повјерљиве разговоре о приватним темама воде тек са неколицином пријатеља или чланова породице, а има и оних мушкараца који никада о томе не разговарају. То је могући разлог за повишену стопу морталитета међу мушкарцима”, рекла је докторка Рике Лунд из Одељења за јавно здравље Универзитета у Копенхагену.

Она каже да је мушкарцима партнерка често једина особа којој желе да се повјере. Међутим, када она постане главни узрок брига и нервирања, мушкарци постају депресивни, а то може бити погубно по њихово здравље.

Такође, када су под стресом, они су склони брзој храни, алкохолу, мучи их несаница, а то све нарушава здравље.Са друге стране, данско истраживање је показало да се жене за разлику од мушкараца мање узнемиравају када им партнер придикује и да његово зановјетање не утиче негативно на здравље партнерке.

Фокус.ба

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СКАНДАЛОЗАН ГОВОР ВУЧИЋА: Жене које не гласају за мене су глупе!

0 (0) Председник Србије данас је обишао град Зрењанин где је присуствовао отварању једне велике …

Од Нове године нова правила за одлазак жена у пензију

5 (1) Услови за одлазак мушкараца у пензију остаће непромењени у 2019. години, док ће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *