fbpx

САМО У СРБИЈИ: Вучић заштитио тајкуне, па пензионере ПКБ казнио са по 5000 динара! (видео)

5
(1)

У Привредном суду у Београду је закључена расправа по тужби бивших радника и пензионера ПКБ корпорације који од државе траже да им исплати накнаду за акције које им нису додељене приликом продаје дела имовине те фирме.

– Судија је прихватила копију, али то није довољно јер докази на тај начин нису изведени до краја и оставља се простор за жалбу и одуговлачење поступка, што је верујем и циљ – рекао је Гемаљевић.

Тим споразумом између ПКБ и Дирекције за имовину Србије у име Владе Србије се таксативно наводи шта све од имовине тог пољопривредног комбината прелази из друштвеног у државно власништво. До тада је 65 одсто власништва било у друштвеној својини, а 35 одсто у државном власништву и по Закону о приватизацији радници су имали право на акције у вредности 15 одсто тог друштвеног капитала. Пре тога су искључени из права на бесплатне акције јер су им припадале акције у фирми где су запослени.

Гемаљевић је рекао и да суд није прихватио предлог да се уведе привремена мера забране продаје преосталих непродатих 11.000 хектара имовине ПКБ до завршетка спора да би радници могли да по завршетку спора наплате акције, као и да је њега и председника Удружења бивших радника и пензионера Милинка Миладиновића све време обезбеђивала полиција, као и окупљене раднике испред суда.

Полиција је забранила бившим радницима да блокирају зграду ПКБ-а.

Они су протестовали јутрос испред зграде Председништва, на Андрићевом венцу и тражили пријем код председника државе Александра Вучића, али их он није прихватио тај захтев. Због покушаја да протестују испред управне зграде у Падинској Скели 18.маја кажњено је њих тридесетак по 5.000 динара.

Миладиновић је рекао да му је после покушаја тог протеста полиција дошла кући да одузме оружје које је предао годину дана раније. Држава је део имовине, 16.785 хектара земље, око 20.00. грла стоке, све машине и залихе резервних делова, продала фирми Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата за 120 милиона евра.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Народ је сит лоповског режима психопате Вучића и његове банде криминалаца (видео)

5 (7) Грађани које смо анкетирали испред Скупштине Србије поновно увођење полицијског часа у Београду …

Више десетина хиљада људу испред НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ, полиција баца сузавац (видео,фото)

4.8 (6) Испред Скупштине Србије у току је протест грађана и присталица опозиције, а део …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *