Сан једног сељака

Сан једног сељака

0
(0)

Нисам писмен нити образован човек да бих превише паметовао као наша „интелигенција“ и политичари који су за то плаћени, школовани,обучавани…али као обичан народски човек, ај да кажемо по нашкидомаћин-сељак знам бар толико да ево
саставим коју.

Па ако желите чујте ме шта имам рећи: Дела говоре о човеку, а не празне речи и обећања. Зашто нам пред сваке изборе онда дају самопразна обећања? И ништа више од тога.

Да ли сте чули? можда, за програм неке партије-странке-покрета и то како ће они ПРЕ избора својим предлогом убедити нас “обичне смртнике” да могу да воде земљу. Тешко. Зато што немају идеја, предлога, стручних људи на листама. А они стварно паметни, или су ван ове државе или их уопште не интересује политика, или неко баш њих не жели из ината иако зна да су стварно стручни и да знају и умеју.

Зашто?

Нису на списку политичких тајкуна (платном списку), па самим тим неће ни радити у интересу тајкуна него обичних грађана!? Па ко БРЕ још шиша грађане, они више нису потребни ни за изборе, а камоли за ишта друго.

Ја само зна да су ме учили да оперем руке пре и после јела, да угасим светло кад изађем из собе, да поклопим шерпу
да би ваљда брже прокључала вода итд. Видите и ови штеде, али не на себи (неће кренути од себе) НЕ као и увек од
обичног, напаћеног, поштеног народа.

Мало им је, и увек им је мало, никад доста НИКАД!!!

Волео бих да чујем како ће решити проблем прекобројног броја просветара а да их не пошаљу на биро  него да отворе још школа и нарочито по селима да се народ образује па да запосле још, још и још док на бироу нестане иједан са факултетском
дипломом.

Волео бих да се отварају болнице у сваком селу граду општини (мале монтажне кућице) са по три лекара и нека сестра чисто да људи раде а да народ не мора да у једној или две здравствене установе чека док не липше да га приме јер није понео
бомбоњеру,вискић,сокић.

Што бре не дође за министра здравља неки сељак са села а да нема ни два разреда основне јер он би увео ваљда неки ред. Поставиш лепо аутомат на улазу укуцаш број здравственог картона, књижице све једно узмеш број одеш испред врата и
чекаш да компјутер лепо избаци твој број на дисплеју изнад врата па уђеш ко човек нпр.

Кад нема људског контакта нема ни корупције!!!

Волео бих да полиција добије камере у свим службеним возилима (снима лепо испред) прекршиоца кога заустављаја
због направљеног прекршаја наравно заустављају се иза возила да би камера могла да снима, возач не сме да напушта
возило него чека да саобраћајац приђе њему и воде разговор који се снима преко опреме коју на себи носи саобраћајни полицајац. (разрадите мало сами ово је ипак машта сан, падајте машти на вољу).

Тако некако бисмо се решили и бахатих маминих и татиних синова, кумова, браће, пријатеља…

ЦИЉ нема корупције!!!

Волео бих da нема тајкуна (имена позната свима од раних деведесетих доданас) и да се свима преистипа имовина,
водила се она на жене или децу или рођаке небитно ако они не могу да докажу као су је стекли одузети, ухапсити, одговарати…

Развели се кажеш а она ни дан радног стажа а вила на дедињу, плац у будви, порше у гаражи па кажи ми БРЕ како? Колко њих се разведе да добије папире за рад у иностранству па ипак се не разведе стварно. Што би ови разводи и свађе онда били стварни? Што? Зато што сам стока!

Узимају за градоначелнике људе који немају појма како се води град, па уместо да буду добри у својој струци они се срамоте и нема инвестиција јер никада се тиме нису бавили како ће кад им то није посао нису се за то школовали. Довести некога убедити га у нешто реализовати нешто испунити дато обећање умети бити фин културан кротак смирен радан вредан носити проблеме својих суграђана и суочавати се са њима решавати их и помагати зар је то тако тешко?

Јавна предузећа су па тек прича за себе битно да се пуне џепови фунционера странака из којих су битка за запошљавање што више својих а одпуштање неподобних (нема везе са стручношћу-искуством-преданости раду). Само разне „комбинације“ превараната и хохштаплера.

Колико папира овери данас колико случајева реши колико напише толико ће и бити плаћен а не колико филмова и видео клипова новина прелиста у току радног времена. А и то радно време и стајање у току радног времена и остале глупости којима још више убијају вољу за рад. Битно је да је рад ефикасан, а не сетио се „неко тамо” од сутра се ради од 07 и 30 часова до 15 и 30 часова.

БРАВО!!!
А ШТА СЕ УРАДИ ЗА ТО ВРЕМЕ НИЈЕ УОПШТЕ ВАЖНО!!!

Може директор например да се шета по белом свету или Србији и да рекламира странку што да не а да решава нагомилане проблеме радника да одговара на њихове молбе да одговара новинарима, надзорном или већ каквом одбору не.

Проблем почиње са врха пирамиде и то обичан грађанин зна па чак и ја СЕЉАК који ево једва саставих ово које нико неће ни објавити нити читати а и зашто би кад је све већ познато. ( Риба се чисти од главе-каже наш народ)

Да завршавамо полако.

Имају још око 30-сетак дана да ме убеде да устанем, изађем, понесем оловку и заокружим неки тамо број.

Али тек када ОНИ покажу неки програм који је реално остварив, и лако проверљив неке нове идеје које ће
покренути радна места, економију, привреду, фабрике, села.

Само желим да прочитам црно на бело како ће они то да раде ако којим случајем дођу на власт. Знамо да се не живи од празних прича већ од сопственог рада.

АЛИ ЗАТО МОРА РАДНИК БИТИ И ДОБРО ПЛАЋЕН да не КРАДУЦКА!!!

Без поштовања
ваш искрени
СЕЉАК

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Српски сељак и на пшеници губи

Српски сељак и на пшеници губи

0 (0) Субвенције произвођачима пшенице у Мађарској, Хрватској, Румунији износе између 200 и 450 евра …

Сељаку гуле и кожу с леђа!

Сељаку гуле и кожу с леђа!

0 (0) Држава Србија је због неплаћених доприноса почела да одузима сељацима земљу, а први …

Један коментар

  1. Драгојла Дробњаковић

    Е мој сељо,брате по невољи,нема ништа од снова него да ми опљунемо дланове и прионемо како ваља а Бог види и наш и њихов рад па ће тако и плату дати сваком како заради!Ову ујдурму названу избори морамо под хитно променити, за то ће се побринути стручни и Богољубиви родољуби тако да ће посланици морати одговарати народу и закону ако не испуне обећање.
    Свером у Бога и Отаџбину!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend