Шарић тресе врх полиције и Дачића

Шарић тресе врх полиције и Дачића

Стара прича о везама нарко – клана Дарка Шарића са високим државним и полицијским функционерима осванула је у новом издању, и то на 130 дискова. Тај обимни материјал из 2008. И 2009. Документује сусрете припадника групе са високим државним посленицима, телефонске и друге комуникације члана клана Родољуба Радуловића са функционерима у МУП – у

Поново су испливале и везе Шарићевих људи са бившим шефом Дачићевог кабинета Бранком Лазаревићем који је, како се прича, “склоњен” у дипломатску мисију у Атини. Полицији је јуче прослеђен захтев за прикупљање додатних обавештења о спорним комуникацијама и могућности да је одавање службених тајни ишло од Лазаревића који би, чује се, већ следеће недеље могао да буде саслушан у полицији.

Предмет истраге биће и шефови полиције који су Лазаревића обавештавали о детаљима тајних акција. Премијера и министра полиције Ивицу Дачића наљутиле су медијске спекулације о “интересантним везама” његовог бившег шефа кабинета у МУП – у са двојицом Шарићевих људи. Дачић је то оценио као кампању против њега и Владе Србије. Вицепремијер Александар Вучић је тим поводом рекао да верује “да Дачић зна шта говори”, али је поручио и да ће свако ко је сарађиваоса кланом Шарића сносити одговорност.

Доказе о везама клана и државних структура потврдио је бивши координатор обавештајних служби Миодраг Ракић. Он тврди да домаће и стране тајне службе имају доказе о тим везама, али о именима није хтео да говори јер сматра да све треба документовати у Специјалном суду када се заврше финансијске истраге, а Шарић буде у притвору.

Потврда Ракићевих навода стигла је и од Вучића који је наговестио да би Шарић могао бити ухапшен у првој половини године. Томе су претходила медијска сазнања о везама Шарића и “министра који је још увек члан Владе”. Премијер је и тада поручио да ће, у случају да је то тачно, министар бити ухапшен, а ако није, биће смењен онај ко је дао ту информацију.

У овој афери “са 1. 000 питања”, према оцени бившег коминистра полиције, адвоката Божа Прелевића, суштинско је да ли је намера да се оваквим потезима и поступцима смењује министар, руши Влада Србије или је ипак циљ да неко буде процесуиран.

– Не видим да хоће неког да процесуирају, с обзиром на то да се то ради само путем новина. Зато бих да се та медијска прича ради без мене јер ни у чијој кампањи не желим да будем. Да сам хтео да се бавим политиком, ушао бих у неку странку – каже Прелевић и истиче како делује да није тема истина, већ власт.

Шта хоће Ракић?

– Овакав развој догађања о случају нарко – клана не иде у прилог никоме, ни власти, ни опозицији, ни медијима. Радо бих питао Миодрага Ракића, потпредседника опозиционог ДС – а, зашто је молио Дачића и СПС да буду у коалицији с ДС – ом ако је имао информације о нарко – политичко – полицијским везама – каже Прелевић.

Опрао четири “кокаинске” милијарде

Дарко Шарић је уз помоћ политичких и бизнис моћника направио пирамидалну организацију фирми с циљем да новац од криминалних радњи убаце у легалне токове. Последња полицијска сазнања говоре да је у Србији и преко Србије опрао више од четири “кокаинске” милијарде евра.

 

Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Србија је лидер, али по поскупљењу горива – цене још расту!? Акцизе скочиле за 67%

Србија је лидер, али по поскупљењу горива – цене још расту!? Акцизе скочиле за 67%

Србија је једна од земаља са највишом ценом горива у региону када је реч о …

Обрадовић: Зорана Михајловић ради за „РИО ТИНТО” а не за Србију

Обрадовић: Зорана Михајловић ради за „РИО ТИНТО” а не за Србију

Министар Зорана Михајловић свакога дана доказује да је у функцији агента страних интереса у Влади …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *