Северна Митровица и Звечан други дан без воде

Северна Митровица и Звечан други дан без воде

Становници северног дела Косовске Митровице и Звечана други дан немају воду за пиће пошто је обустављено снадбевање из јужног дела града и није познато о каквом се проблему ради. Снадбевање водом обустављено је јуче пре подне.

Директор Водовода “Ибар” у Косовској Митровици Владимир Ракић апеловао је на све који могу да помогну “како би се избегле несагледиве последице”. 
“Понашање одговорних у Водоводу у јужном албанском делу Косовске Митровице превршило је сваку меру и прелази све норме коректног понашања”, рекао је Ракић, који је оценио да је на делу “иживљавање и малтретирање” грађана који живе у северном делу Косовске Митровице и Звечану од стране људи који су задужени за водоснабдевање на јужној страни града.

Ракић је истакао да је недопустиво то што нема информација о каквом се проблему ради. 

“Апелујем на предствнике међународне заједнице и све остале који имају ауторитета код представника јужне Митровице да помогну како би се превазишао проблем јер је ситуација око водоснабдевања алармантна”, рекао је Ракић.

Несташицу воде надлежни у Водоводу ублажавају слањем цистерни са техничком водом а флаширана вода у продавницама на северу Косова је најтраженија роба овог, као и претходних лета.

Фабрика воде у селу Шипоље код јужне Косовске Митровице изграђена је осамдестих година средствима самодоприноса грађана Косовске Митровице и Звечана и капацитет је био и остао 450 литара у секунди. Са доласком међународних снага на Косово вода је усмерена ка Вучитрну и Србици где се троши и за наводњавање. Сировом водом фабрика се снабдева из језера Газиводе које се налази на територији општине Зубин Поток. 

 

Бета

 

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Погледајте како се албанска војска шета по Косовској Митровици док Вучић јури фашисте у Београду (видео)

Погледајте како се албанска војска шета по Косовској Митровици док Вучић јури фашисте у Београду (видео)

Док је данас Вучић заједно са Весићем истурао жене да их бране од опозиције и …

Косовска Митровица: Срби, одуприте се страху! (видео)

Косовска Митровица: Срби, одуприте се страху! (видео)

Порука са данашњег антирежимског протеста у Косовској Митровици: Срби, одуприте се страху! Срби, одуприте се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *