Хроника

НАСТАВАK БИЗАРНОГ СУЂЕЊА: “Kод психијатра у налазу пише да Милена када се узбуди меша оца, мене и дечка”

У наставку данашњег суђења је Мирослав Мика Алексић, који је оптужен за силовање и сексуално злостављање полазница његове “школе” глуме, инсинуирао је да га је глумица Милена Радуловић, која га је прва пријавила полицији, заводила као Шерон Стоун, док је за другу девојку која га оптужује тврдио да јој се мајка бави проституцијом.

Мирослав Мика Алексић је током целог данашњег главног претреса инсистирао на томе да он није наставник, већ редитељ, и да нема школу глуме, већ драмски студио.

Алексић је данас рекао да су “мали људи”, како назива полазнике нешколе неглуме, често причали о својим жељама, те да је и он своје поделио са њима.

“Гледали смо филмове и серије са видео касета које ми стоје у другој просторији. Након тога бисмо дискутовали о томе што смо гледали и причали о томе шта у том тренутку желе. Мали људи су тада имали неке жеље које су недостижне и неприродне. Ја сам им на то говорио да бих ја волео Шерон Стоун (глумицу познату по улози у трилеру “Ниске страсти”). Милена Радуловић, како је одрастала, тако је желела да буде Шерон Стоун. Фарбала се и сређивала да би била као она”, казао је Алексић.

Алексић је потом наставио да анализира реченицу по реченицу из оптужнице против њега, те се ухватио реченице да је “нека девојка изјавила да је он о мајкама причао као о ку*вама”.

“У школи глуме су гледали филм у ком се ради о томе како једна породица не може да се одржи на окупу, па је мајка почела да се бави проституцијом да би зарадила новац. Након тога смо причали о томе. Једна девојка има такву ситуацију”, рекао је Алексић, алудирајући на то је да мајка једне од девојака које га оптужују (била) проститутка.

Судија га је тада упитала да именује девојку само ако се налази у овом предмету. Алексић је потврдио да се налази, али да не жели да је именује.

“Могу да дам пример. Постоје две девојке у оптужници. Једна која је ту ситуацију из филма схватила као моралну, а друга која је схватила да је то неморално. Е, та која је схватала да је то неморално, она је имала ту ситуацију”, рекао је Алексић и демантовао да је икада рекао да су све мајке ку*ве.

“Kад се узбуди, Милена меша мене, оца и дечка”

У даљем току своје бизарне одбране, Алексић је тврдио да је тужилаштво “Миленине трауме из породице приписало њему”.

“Милена је пријавила случај у 8.30 ујутру, уз два доказа, извештај психијатра и психолога. Милена у старту доноси доказе. Доказе које је тужилаштво узело у главне. Милена иде код психијатра, али и психолога код ког иде и њен психијатар. Kако то може да буде случајност? Откуд сад то да Миленина сестра четири године, након што је она отишла из школе глуме, остаје у истој? Што се тада није борила за себе, за сестру? А сада, након 8 година, говори да је поднела пријаву јер не жели да ико икада пролази кроз то”, казао је Алексић.

Алексић је наставио да инсисира на томе да је “Милена имала проблем у 17. години живота” и да је од тога “имала и ожиљке”.

“То је све дато психијатру. Kод психијатра у налазу пише да Милена када се узбуди меша оца, мене и дечка. Тај налаз је дат тужилаштву, али је тужилаштво то узело и приписало све мени”, рекао је Алексић.

Опис просторија

Алексић је током исказа инсистирао на томе да су девојке из његове “продукцијске куће могле да оду код год желе, чак и без поздрава”. Говорио је да их је виђао “само четири пута месечно у периоду од сат, сат и по времена”.

“Седам девојака и све су различите, а тужилитељка меша 7 у 1. Чуо сам за 2 у 1 и 3 у 1, али 7 у 1 до сад нисам чуо. У оптужници је написано да се на исти начин, у исто време све догађало. Шта је заједничко за све девојке? Па, то да хоће да буду глумице, али су све различите. Девојке су рекле да им је то било једино место за дружење. Немојте ово да схватите буквално, дружиле су се у школи и у другим активностима. Све девојке су биране на различите начине, а једини мој циљ је био да буду најбоље што могу”, рекао је Алексић.

Судија га је затим опоменула да у исказу мора да буде конкретнији.

“У једном малом бедном простору од 75 квадрата стане између 20 и 25 људи. Ту је постојао један простор који је и са предње и задње стране био отворен. Нису постојале завесе и увек је било ко могао да примети да се нешто дешава, посебно јер је једна страна гледала ка зградама. Ноћу и преко дана увек је ту било упаљено светло. Kако је могуће да су све девојке говориле на исти начин о простору? Па, биле су спремљене да опишу простор и шта ће да кажу”, казао је Алексић.

Алексић је рекао да је његова жена (Биљана Машић), док је он био притвору, затворила школу глуме јер “од медија нису могли да живе”.

“Постоји посебна просторија о којој прича Милена, 80 центиметара пута један метар која има спуштен плафон. Ту се кува кафа. Један зид је од цигле, све се чује, а одмах иза зида су степенице на којима седе мали људи. Последњи ред је увек наслоњен на тај зид и може да чује шта се дешава. Постоји још једна просторија у којој постоје касете и то је све”, описивао је Алексић.

Инситирао је на томе да улазна врата никад није закључавао, да је час започињао молитвом, али је поновио тврдњу да им он није био наставник, ни професор.

“Деца би скинула јакну и онда би у тишини и миру час започео молитвном “Оче наш”. Деца су била мирна и није било разлога да повисим глас на њих. То су мали људи и могуће је да 25 људи дише као једно. Зато сам час започињао молитвом. Након тога имамо говорне вежбе и онда улазимо на пробу. Поносим се на то што су се ти људи одвајали од осталих људи због моралне вертикале. Мене нико никада није ословио са професоре, наставниче и слично. То је измишљено и 129 пута је у оптужници поменута школа глуме која не постоји. Једино заједничко са школом биле су санкције. Санкција је била иди на умивање или марш на умивање”, казао је Алексић.

Алексић је негирао да је родитељима полазника било забрањено да присуствују часу, као и да је био толико отворен за разговор с њима да је био спреман и да им “позајми новац”, али “не и да пије кафу с њима”.

Наставак суђења Мирославу Мики Алексићу заказан је за 1. март, 4. април и 28. април.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању, и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Алексић је ухапшен 16. јануара и до 10. септембра је био у притвору, а потом му је одређен кућни притвор и забрана напуштања стана уз електронски надзор.

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Блиц.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!